Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Το διάσημο παγωτό.. gelato di Roma!

Θεωρείται αδιανόητο να επισκεφτείτε την αιώνια πόλη της Ρώμης και να μην γευτείτε το πασίγνωστο και γευστικότατο ντόπιο παγωτό, gelato di Roma!
Οι ντόπιοι κρατάνε πιστά τις παραδόσεις και δεν χαραμίζουν την ποιότητα του προϊόντος τους προς χάρη του εμπορικού κέρδους! Η ποιότητα των προϊόντων παγωτού είναι υψηλών προδιαγραφών και φρέσκα.
Κατηφορίζοντας από την piazza Del Popolo, και κάνοντας τις αγορές σας στην Via Del Corso , στο δρόμο προς το Pantheon , στην οδό Via della Maddalena 19/23 θα συναντήσετε ένα γωνιακό μαγαζί  πώλησης παγωτών και άλλων γλυκισμάτων…
Εάν αντικρίσετε το  λογότυπο “Della Palma” είστε στο σωστό μέρος!
Το συγκεκριμένο κατάστημα δημιουργήθηκε το 1978 από τον Claudio Patassini, και αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη και διασημότερη επιχείρηση παγωτού στην Ρώμη. Το κατάστημα αναπτύσσεται σε 2 επίπεδα! Στο κάτω επίπεδο , θα "χαζέψετε" από την ποικιλία γεύσεων παγωτού, απο τις οποίες δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποια, καθώς όλες είναι ιδιαίτερες και μοναδικές.Αξίζει να τις δοκιμάσετε όλες!!! 
 Για να πάρετε παγωτό πρέπει πρώτα να πληρώσετε το ανάλογο αντίτιμο. Ζητήστε από τους φιλικότατους Fabio , Rocco ή τον Janni (συνήθως θα τους βρείτε στον ταμείο.Το ταμείο βρίσκεται μπροστά από μια ουρά ατόμων που περιμένουν για να πληρώσουν. Κάποιες στιγμές η ουρά επεκτείνεται και εκτός του καταστήματος, θυμίζοντας ουρές πληρωμής λογαριασμών ΔΕΗ  στη Αθήνα!) να σας προτείνουν, ή να σας ενημερώσουν για καινούργιες γεύσεις που μπορείτε να επιλέξετε!! Στο πάνω επίπεδο μπορείτε να γευτείτε ένα κλασικό Ιταλικό espresso και να δοκιμάσετε μοναδικά γλυκά! Η ιστορία και η ποιότητα της Della Palma δεν είναι τυχαίο γεγονός.Ξεκινάει κάπου στο 1900 , από τον Stefano Barberini, τον παππού του Claudio Patassini. Ο Stefano Barberini, άνοιξε ένα γαλακτοκομείο στο Palazzo Pitti Blanche, δίπλα από το Campidoglio και την Piazza Venezia. Ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα διανέμοντας, με τον παραδοσιακό τρόπο, γάλα σε ιδιωτικές κατοικίες. Με τον καιρό συμπεριέλαβε στην επιχείρησή του  και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως βούτυρο, κρέμα γάλακτος, τυρί και φυσικά… παγωτό.
Βλέποντας ότι το παγωτό του είχε ζήτηση, αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη αλλαγή και να επενδύσει όλους τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους της οικογένειας, αποκλειστικά στην κατασκευή σπιτικού παγωτού με δικές του συνταγές. Οι προσπάθειες αυτές οδήγησαν στη δημιουργία ενός μικρού εργαστηρίου, που διεύθυνε η Albina Barberini (μητέρα του Claudio Patassini) η οποία κατάφερε μεσα σε λίγο καιρό, να εφοδιάζει τα ξενοδοχεία, εστιατόρια και ολόκληρες οικογένειες με το μοναδικό σπιτικό παγωτό "DELLA PALMA". Ως αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και το πάθος της οικογένειας του Claudio Patassini, είναι φυσικό επακόλουθο να έχει κληρονομήσει και ο ίδιος ένα φυσικό ταλέντο για την κατασκευή σπιτικού παγωτού ποιότητας.
Η gelateria "DELLA PALMA" ανέπτυξε τις δραστηριότητες της δημιουργόντας καταστήματα πώλησης παγωτού σε πόλεις όπως New York , Los Angeles , Costa Rica , κ.α.



Σήμερα στη “Gelateria DELLA PALMA” υπάρχουν πάνω από 200 διαφορετικές γεύσεις , μοναδικού και ποιοτικού παγωτού!

Για περισσότερες πληροφορίες πώς θα πάτε εκεί , επικοινωνήστε με το blog μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου