Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ρώμη… συμφέρει?


Για αυτούς που θέλουν την άνεση του κλιματιστικού και δεν αντέχουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , θα μπορούσαμε να πούμε ότι συμφέρει και επιβάλλεται η ενοικίαση αυτοκινήτου σε μια μεγάλη πόλη σαν την Ρώμη, με τόσες μεγάλες διαδρομές , αρκεί να είστε προσεκτικοί!  
Πρέπει όμως να συμβιβαστείτε με την ιδέα των μετέπειτα χρεώσεων που ίσως σας αποσταλούν ταχυδρομικός και θα χρεωθούν αυτόματα στην πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα!! Μην υπολογίσετε μόνο στην αρχική χρέωση της ενοικίασης του αυτοκινήτου. Γι αυτό όμως θα αναφερθούμε πιο κάτω…
Πώς θα νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο..

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο Fiumicino και αφού παραλάβετε τις αποσκευές σας , κατευθυνθείτε προς το κτίριο γραφείων 2. Βρίσκετε μπροστά από το κτίριο C.
Στο κτίριο αυτό θα βρείτε όλες τις εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο. Θα χρειαστείτε το δίπλωμα οδήγησης , ταυτότητα ή διαβατήριο , και έγκυρη πιστωτική κάρτα με ικανοποιητικό επαρκές υπόλοιπο , το οποίο δεσμεύει η εταιρία ως εγγύηση σε περίπτωση ζημιών , κλοπής κτλ. Μετρητά δεν γίνονται αποδεκτά.
Ζητήστε να σας παρέχουν το μικρότερο σε μέγεθος όχημα βάση των αναγκών σας γιατί στην πόλη της Ρώμης το parking , θυμίζει την περιοχή της Κυψέλης σε ημέρα αιχμής!!!! Αποδεχτείτε την προσφορά που θα σας κάνουν για ασφάλιση του αυτοκινήτου, για να μην έχετε το άγχος της φθοράς ή της κλοπής!
Αφού εγκριθεί η ενοικίαση του αυτοκινήτου θα σας υποδείξουν το σημείο παραλαβής Parking B,C,D. ΠΡΟΣΟΧΗ!! Πριν υπογράψετε την παραλαβή του οχήματος και εξέλθετε του parking , ελέγξτε εξονυχιστικά το αμάξι για τυχόν φθορές , τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει, καθώς και την ένδειξη της βενζίνης!! Θα πρέπει όλα αυτά που θα ελέγξετε να συμφωνούν με το έντυπο παραλαβής. Όταν διαπιστώσετε ότι όλα είναι εντάξει , σας μένουν λίγα λεπτά για την Αιώνια Πόλη. Η απόσταση του αεροδρομίου είναι περίπου 35χλμ. Αφού εξέλθετε από το parking ακολουθήστε της πινακίδες προς κατεύθυνση την Ρώμη (κέντρο). Για την απρόσκοπτη μετάβασή σας χρησιμοποιήστε σύστημα πλοήγησης.

Φτάνοντας στην πόλη με το αυτοκίνητο το πιο βασικό και σημαντικό , για να αποφύγετε να γυρίσετε με μια συλλογή από κλήσεις τις τροχαίας είναι να είστε τυπικοί στα παρακάτω…
1.Τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Προσοχή στην οδική σήμανση!
2.ΠΡΟΣΟΧΗ!! Απαγορεύεται η διέλευση των ιδιωτικών οχημάτων χωρίς την απαραίτητη διαπίστευση – άδεια μέσα από τα σύνορα του ιστορικού κέντρου. Στα συγκεκριμένα σημεία διέλευσης υπάρχουν φωτεινές πινακίδες. Όταν η ένδειξη είναι “Varco Attivo” ισχύει ο περιορισμός , οπότε δεν επιτρέπετε η διέλευση. Εάν αντικρίσετε την ένδειξη “Varco non Attivo” τότε δεν ισχύει ο περιορισμός και συνεχίστε άφοβα τον δρόμο. Μπορείτε βέβαια να οδηγείτε περιφερειακά του ιστορικού κέντρου.. αρκεί φυσικά να έχετε υπομονή καθώς η κίνηση στους δρόμους είναι … δραματική!! Μην ξεγελαστείτε εάν δεν δείτε ομάδα της αστυνομίας. Εάν παρανομήσετε υπάρχουν κάμερες διέλευσης σε κάθε είσοδο και θα σας παρέχουν επαγγελματική φωτογράφηση μεγάλης αξίας την οποία θα παραλάβετε συστημένα στο σπίτι σας!
3. ΠΡΟΣΟΧΗ στους Ιταλούς οδηγούς μηχανών , τους οδηγούς taxi , και οπωσδήποτε τους πεζούς!! Στην Ρώμη ο πεζός.. όπως σε κάθε πολιτισμένη πόλη έχει προτεραιότητα!
4.Μην εισέρχεστε σε λωρίδα λεωφορείου!
5. Οι περισσότεροι δρόμοι της Ρώμης διαθέτουν χώρους στάθμευσης με χρονοχρέωση. Μπορείτε να σταθμεύσετε το όχημά σας όπου η γραμμή είναι Μπλέ ! Όπου είναι Κίτρινη απαγορεύεται η στάθμευση! Εάν καταφέρετε και σταθμεύσετε σε Μπλέ γραμμή θα πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτείτε την απαραίτητη απόδειξη στάθμευσης. Είναι πολύ εύκολο να την προμηθευτείτε καθώς σε κάθε γωνία υπάρχει αυτόματο μηχάνημα έκδοσης απόδειξης στάθμευσης με το ανάλογο αντίτιμο του χρόνου που επιθυμείτε να σταθμεύσετε το όχημά σας! Η συγκεκριμένη απόδειξη ισχύει για όλη την πόλη της Ρώμης. Σε περίπτωση που το αμελήσετε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρείτε στους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου σας χαρτάκι με την αντίστοιχη κλήση για την παράνομη στάθμεύση σας!
6. Επιλέξτε να σταθμεύετε σε φωτιζόμενους και πολυσύχναστους δρόμους.
7. Μην οδηγείτε υπό την επήρεια αλκοόλ γιατί εάν σας εντοπίσει η αστυνομία, τα πρόστιμα είναι τσουχτερά!!

Όταν έρθει η στιγμή να επιστρέψετε το όχημα, φροντίστε το ρεζερβουάρ να είναι γεμάτο , όπως το παραλάβατε. Κατά τον έλεγχο παραλαβής του οχήματος θα το ελέγξουν για τυχόν φθορές , χιλιόμετρα καθώς και την στάθμη της βενζίνης. Το όχημα θα πρέπει να το επιστρέψετε και να παραδώσετε στην θέση και χώρο στάθμευσης που θα σας υποδείξουν κατά την παραλαβή.

1 σχόλιο:

  1. Μία ερώτηση παρακαλώ. Περιφερειακά της παλιάς πόλης μπορεί να βρει κανείς free πάρκινγκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή