Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Βατικανό.. κράτος εν κράτει !!!

Σίγουρα θα πρέπει ν' αποτελέσει ένα απο τα 5 πιο σημαντικά σημεία που θα επισκεφτείτε κατα την παραμονή σας στην Ρώμη. 
Το Βατικανό είναι ανεξάρτητο κράτος, στη δυτική πλευρά της πόλης της Ρώμης στην Ιταλία και αποτελεί συνέχεια του εκκλησιαστικού (ή και παπικού) κράτους του Μεσαίωνα !!!
Ο καλύτερος τρόπος για να επισκεφτείτε το Βατικανό είναι μετά την επίσκεψή σας στο ιστορικό κέντρο να κατευθυνθείτε προς το κάστρο St. Angelo. Θα περάσετε πάνω απο την ιστορική γέφυρα Ponte St.Angelo και αφού την διασχίσετε θ΄ αντικρύσετε το επιβλητικό  κάστρο. Θα περπατήσετε την Via della Conciliazione προς την πλατεία του Αγ. Πέτρου και θα εισέρθετε στο Βατικανό περνώντας μέσα από την πλατεία.
Το πρώτο που παρατηρείτε φτάνοντας στην πλατεία του Αγ. Πέτρου έιναι η επιβλητική Βασιλική του Αγ. Πέτρου. Η Βασιλικη΄του Αγ.Πέτρου είναι απο τις μεγαλύτερες εκκλησίες όλου του κόσμου και είναι χτισμένη πάνω στην εκκλησία που καλύπτει τον τάφο του Αγ. Πέτρου.
Η είσοδος στον ναό είναι εντελώς δωρεάν. Προσοχή!! Για να μην αντιμετωπίσετε πρόβλημα με την ασφάλεια του ναού κατα την είσοδο , θα πρέπει να έχετε την κατάλληλη ενδυμασία. Τα ρούχα  που θα φοράτε ή όποια άλλα “στυλιστικά τεχνάσματα” εφευρετε εκείνη την στιγμή (πχ. με μεγάλα μαντήλια), θα πρέπει να φροντίζετε ώστε να έχετε καλυμένα γόνατα και ώμους.
Η Βασιλική του Αγ.Πέτρου είναι ανοιχτή κάθε μέρα απο τις 7πμ – 7μμ. Απο τον μήνα Οκτώβριο μέχρι τον μήνα Μάρτιο παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 6μμ.
Τις Κυριακές είναι πολύ πιθανόν να παραβρεθείτε σε κάποια λειτουργία.
Στο εσωτερικό της βασιλικής θ΄ αντικρίσετε σημαντικά έργα τέχνης, όπως η διάσημη πιέτα του Michelangelo. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τον τάφο του Πάπα.

Αξία εισητηρίου για το μουσείο: 15,00
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εισητήρια του μουσείου δείτε το επίσημο site.

TIP: Κάντε κράτηση εισητηρίου on line για ν΄αποφύγετε οποιαδήποτε καθυστέρηση στα εκδοτήρια λόγω της μεγάλης προσέλευσης! Γι αυτούς που έχουν κάνει κράτηση εισητηρίου υπάρχει διαφορετική είσοδος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου