Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Πώς θα γίνεις Ρωμαίος φίλαθλος...

Είσαι κολλημένος με την μπάλα?? Είτε αυτή είναι άσπρη με μαύρες βούλες.. είτε είναι πορτοκαλί???
Σαββατοκύριακο στην Ρώμη??? Ώρα για γήπεδο..!!! 
Το τερπνόν μετα του ωφελίμου... Προγραμματίζοντας το ταξίδι σας στην Ρώμη , ρίξτε μια ματιά στο Ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου , το λεγόμενο Campionatο.
Στην Ρώμη έχει κατασκευαστεί το Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης (γνωστό και σαν Οlimpico).Οι φίλοι του ποδοσφαίρου γνωρίζουν ήδη οτι εκεί αγωνίζονται 2 απο τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και του Campionatο. Η Roma , η Lazio καθώς και η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Ιταλίας.Το πιθανότερο είναι να έχει προγραμματιστεί κάποιος αγώνας το Σαββατοκύριακο ή και τις καθημερινές καθώς οι ομάδες αγωνίζονται και σε Ευρωπαϊκά τουρνουά!
Η χωρητικότητά του γηπέδου είναι 73.000 θεατών και συνήθως κατακλίζεται απο Ρωμαίους φιλάθλους,οι οποίοι δημιουργούν μια πραγματική μοναδική ατμόσφαιρα. Τις ημέρες που διεξάγονται αγώνες ολόκληρη η πόλη παραλύει και ζεί στους ρυθμούς του αγώνα! Θα αντικρύσετε ηλικιωμένος παρέα με τα παιδιά και τα εγγόνια τους ντυμένοι στα χρώματα της αγαπημένης τους ομάδας να περπατούν στους δρόμους που οδηγούν στο γήπεδο!
Εκτός της αθλητικής οπτικής γωνίας , το Olympico έχει ιστορία και αξίζει να το επισκεφτεί κανείς και δίχως να παρακολουθήσει αγώνα!Το στάδιο κατασκευάστηκε το έτος 1927! Γύρω του αναπτύσετε το αθλητικό πάρκο της Ρώμης (Foro Moussolini και νεώτερα γνωστό Foro Italico) το οποίο σχεδίασε και ανέπτυξε ο Ιταλός αρχιτέκτονας Enrico Del Debbio. To Olympico φιλοξένησε τους ολυμπιακούς αγώνες της Ρώμης το 1960!! Επίσης έχει φιλοξενήσει τους τελικούς, Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου (1990) , Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου (1987) , Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου (1977,1984) και τον τελικό του πρόσφατου Champions League (2009).

Στην περιοχή Flaminio, απέναντι απο την πλευρά του γηπέδου Olympico και σε απόσταση 900m είναι κατασκευασμένο το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ της Ρώμης Palazzetto Dello Sport (Palatiziano). Το συγκεκριμένο γυμναστήριο χρησιμοποιείται για πολλές αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις! Το Palatiziano μελετήθηκε και σχεδιασμένο απο τον αρχιτέκτονα Annibale Vitellozzi και υλοποιήθηκε απο τον μηχανικό Pier Luigi Nervi το 1960. 
Στο συγκεκριμένο γήπεδο αγωνίζεται η τοπική ομάδα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης της Roma!Το κλειστό γυμναστήριο της Ρώμης σε αντίθεση με το Olympico έχει πρόσβαση με το μετρό. Στάση Flaminia (γραμμή Α)

Πρίν πάτε στο γήπεδο , κάντε τα ψώνια σας απο την Via Del Corso. Εκεί θα βρείτε τις επίσημες εμφανίσεις των ομάδων και της εθνικής Ιταλίας. Εάν είναι χειμώνας εξοπλιστείτε με κασκόλ και γάντια!!! Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να δαπανήσετε χρήματα για τις επίσημες εμφανίσεις , περιηγηθείτε στα στενά κοντά στην piazza del Popolo. Εκεί θα βρείτε μικρά καταστήματα με αθλητικές φανέλες με τα εμβλήματα και τα χρώματα της αγαπημένης σας ομάδας! Εισιτήρια θα βρείτε στα stand έξω απο το γήπεδο ή (για τους πιο προληπτικούς) μέσω των επίσημων ιστοσελίδων των ομάδων! Φυσικά εάν θέλετε μπορείτε να έχετε μαζί σας την Ελληνική σημαία. Κατα καιρούς έχουν αγωνιστεί Έλληνες αθλητές στις ομάδες της Ρώμης. Εμψχώστε τις προσπάθειές τους για να καταφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα!

Πώς θα πάτε στο γήπεδο...

Με αυτοκίνητο: Για να φτάσετε στο γήπεδο με το αυτοκίνητο θα ακολουθήσετε την περιφερειακή οδό της Ρώμης (GRA) και πάρτε την έξοδο προς Ν5 Flaminia (η έξοδος βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του GRA). Ακολουθήστε τις πινακίδες προς Foro Italico.

Με μετρό: Το Olympico δεν έχει απ' ευθείας πρόσβαση με το μετρό της Ρώμης. Το κλειστό γυμναστήριο της Ρώμης σε αντίθεση με το Olympico έχει πρόσβαση με το μετρό. Στάση Flaminia (γραμμή Α).

Με τράμ: Πιο εύκολη πρόσβαση μπορείτε να επιτύχετε με το τραμ 2, που διέρχεται από το γήπεδο. από την άλλη πλευρά του ποταμού (στάση Mancini).
Το τραμ 2 μπορείτε να το πάρετε από το σταθμό του μετρό Flaminio (γραμμή Α), η οποία βρίσκεται κοντά στο πάρκο της Villa Borghese και την Piazza del Popolo.

Με λεωφορείο: Μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο 32 απο την βόρεια πλευρά της Πόλης του Βατικανού στη στάση του μετρό Ottaviano.
Κατεβείτε στη στάση Piazzale della Farnesina.

Φεύγοντας απο το γήπεδο, μην πετάξετε το απόκομμα του εισιτηρίου σας! Δεν θα σας χρησιμεύσει για την επιστροφή σας, αλλα σίγουρα είναι ένα καλό αποδεικτικό για τους φίλους σας.. οτι εσείς ζήσατε το όνειρο στην αίωνια πόλη σας φίλαθλος!
Έκαστος στο είδος του... και ο Έλληνας φίλαθλος στους αγώνες!!


Διεύθυνση γηπέδου Olympico: Via Foro Italico, 00194 Roma
Διεύθυνση κλειστού γυμναστηρίου:Piazza Apollodoro 10 – Viale Tiziano 00196 Roma


Ιδέα & υλοποίηση άρθρου : Vag Koukou (16/07/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου