Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο Fiumicino (FCO) της Ρώμης


Γνωρίζετε πολύ καλά οτι η πρώτη επαφή με κάθε τι νέο , επηρεάζει την γνώμη και την εικόνα που θα σχηματίσουμε γι' αυτό... Για το λόγο αυτό η πρώτη επαφή μας με την πόλη θα πρέπει να γίνει με τον πιό σωστό και αποτελεσματικό τρόπο!!!
Η απόστασή του αεροδρομίου απο το ιστορικό κέντρο της Ρώμης είναι 35 χλμ.
Για να φτάσετε στο Κέντρο της Ρώμης υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές:




1.Τρένο Leonardo Express: Δρομολόγια ανά μισή ώρα για τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Termini. Διάρκεια διαδρομής: 33 λεπτά. Κόστος εισιτηρίου: 14,00 euro. Απο τον σταθμό Termini υπάρχει σύνδεση με τις γραμμές μετρό.

2.Metropolitan Train: Δρομολόγια ανα 15 λεπτά για τους σταθμούς “Roma Tiburtina” και “Fara Sabina” και κάθε μία ώρα για το σταθμό Orte. 
Διάρκεια διαδρομής : Περίπου 40 λεπτά για την στάση “Roma Tiburtina”. Κόστος εισιτηρίου: 6,00- 8,00 euro , ανάλογα την στάση που θα επιλέξετε ν΄αποβιβαστείτε.

3.Λεωφορείο: Συχνά δρομολόγια λεωφορείων συνδέουν το αεροδρόμιο Fiumicino με τον κεντρικό σταθμό “Termini” σε 70 λεπτά. 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.terravision.eu

4.Ταξί: Το κόστος μετακίνησης απο το αεροδρόμιο σε ξενοδοχείο μέσα στο ιστορικό κέντρο ΔΕΝ πρέπει να ξεπερνάει τα 50,00 euro. Προσοχή στο ταξίμετρο.. εάν η μέτρηση δείξει αστρονομικό ποσό , επιμένετε και πληρώστε μόνο το αντίτιμο που αναφέρεται στις οδηγίες που βρίσκονται (συνήθως) στην πλάτη των καθισμάτων.
Διάρκεια διαδρομής : Περίπου 25-45 min.

5 σχόλια:

  1. παρακαλω δωσε μου πληροφοριες πως θα παω απο το αεροδρομιο (Ciampino) προς το κεντρο της πολης termini

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρακαλώ πείτε μου αν υπάρχει συγκοινωνία απο το fumicino στο ciampino, ποσο κοστίζει το εισιτήριο και καθε ποση ώρα υπάρχει σύνδεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παρακαλώ θέλω να ταξιδέψω από το αεροδρόμιο Fiumicino για την Civitavecchia. Θα μπορούσατε να μου πείτε τρόπους με μέσα μεταφοράς που μπορώ να ταξιδέψω και το κόστος από το κάθε μέσο? Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή