Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

"Salotto 42".. το πιό in μπαρ της Ρώμης!!!

Μακρυά απο τις πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές της πόλης μπορεί να βρεί κανείς το διασημότερο στέκι διασκέδασης (και όχι μόνο...) της πόλης. Περπατώντας την γραφική και ήσυχη piazza di Pietra διακρίνει κανείς ότι απέμεινε απο τον ναό που ήταν αφιερωμένος στον Ανδριανό και κατασκευάστηκε το 145 Μ.Χ.
Ακριβώς απέναντι ξεπροβάλει και τραβάει την προσοχή μια πανέμορφη ανθισμένη μώβ μπουκαμβίλια! Ανάμεσά της διακρίνεται η είσοδος του Salotto 42.

Μπαίνοντας μέσα στο μικρό αυτό μαγαζί διακρίνει κανείς τους Murano πολυελαίους του 19ου αιώνα, τις πολυθρόνες απο την δεκαετία του 1950 και τα ράφια γεμάτα απο εκλεκτά και συλλεκτικά βιβλία. Το καθιστικό κομψό και πολυτελές, θεωρεί κανείς οτι το έχει διακοσμήσει κάποιος πολυταξιδεμένος. Αναπαυτικές πολυθρόνες σε καθηλώνουν να ξεκουραστείς και ν' απολάυσεις τα ροφήματά του μαγαζιού.
Το συγκεκριμένο μαγαζί θα μπορούσε να χαρακτηριστεί coffee & book bar , wine bar , music bar καθώς μεταμορφώνεται κατα την διάρκεια της ημέρας & ανάλογα την ώρα!

Το πρωί μπορείτε να ξαποστάσετε απο την πολύωρη περιήγησή σας στα αξιοθέατα της Ρώμης και ν' απολάυσετε καφέ η τσάι διαβάζοντας ένα απο τα περιοδικά που διαθέτει!
Το απόγευμα μετά τις 7μμ πάρτε το απεριτίφ σας ακούγοντας επιλεκτική μουσική.
Το βράδυ θ' αντικρίσετε ένα άλλο μπάρ καθώς μεταμορφώνετε σε music club! 
Το Salotto 42 είναι σημείο συνάντησης για τους ντόπιους και ένα απο τα πιό In μπάρ της Ρώμης.
Δεν είναι τυχαίο μάλιστα οτι έχουν γίνει αναφορές απο διάσημες στήλες περιοδικών και εφημερίδων απ' όλο τον κόσμο! 
Ξεχωρίζει η διακρισή του ώς ένα απο τα 50 καλύτερα bar παγκοσμίος για το έτος 2010!



Salotto 42
Piazza di Pietra

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το blog μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου