Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Γάμος αλά... Ιταλικά !!!

Η πρόταση γάμου είχε γίνει, χωρίς τυμπανοκρουσίες και ρομαντισμούς... Θεωρούσα πάντα εαυτόν κάθε άλλο παρα ρομαντικό ον. Ο γάμος θα γινόταν σε ένα δημαρχείο της Αθήνας. Μπαίνοντας στο γκρίζο κτήριο αισθάνθηκα οτι ο χώρος αυτός δεν εξέφραζε αυτο που ήθελα να κάνω. Μήπως τελικά ήμουν ρομαντική?
Η ιδέα ήρθε μια μέρα αργότερα και ήταν απλώς καταπληκτική! Πολιτικός γάμος στην Ρώμη. Κανείς απο τους γνωστούς μου δεν το είχε πράξει εως εκείνη την στιγμή. Οι επόμενες 10 μέρες με βρήκαν μπροστά σε έναν υπολογιστή να συλλέγω πληροφοριές, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο μιας και η ενημέρωση μεσω διαδικτίου ήταν ανεπαρκής.
Και φτάνουμε στο σημείο που ξεκινούν τα μαραθώνια τηλεφωνήματα στον δήμο της Ρώμης διάρκειας δύο μηνών. Λύση δεν βρέθηκε διότι η υπάλληλος του γραφείου δεν σήκωνε το τηλέφωνο ποτέ λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας.
Η λύση ήταν ΜΙΑ. Ακολούθησε η εξής σειρά γεγονότων:
  • Κράτηση εισητηρίων
  • Κράτηση ξενοδοχείου
  • Συλλογή πιστοποιητικών για τον πολιτικό γάμο.
1. Ληξιαρχική πράξη γέννησης
2. Υπεύθυνη Δήλωση (Συμπληρώνεται στο γραφείο Πολιτικών Γάμων)
3. Για τους διαζευγμένους: Ληξιαρχική πράξη γάμου στην οποία να αναφέρεται η λύση του γάμου (απο το ληξιαρχείο του τόπου τέλεσης του προηγούμενου Γάμου)
Ληξιαρχική πράξη θανάτου, εφόσον υπάρχει θάνατος.
Αγγελία γάμου δημοσιευμένη σε ΜΙΑ ημερήσια Αθηναϊκή εφημερίδα (2 φύλλα της εφημερίδας, ένα για τον κάθε ενδιαφερόμενο)
Φωτοτυπία ταυτότητας και αποδεικτικό κατοικίας
4. Για την παραλαβή της κάθε άδειας, απαιτείται παράβολο 15€ απο δημόσιο ταμείο.
Η άδεια πολιτικού γάμου για κάθε ενδιαφερόμενο εκδίδεται στο Δήμο της τελευταίας κατοικίας του.
Η άδεια πολιτικού γάμου εκδίδεται σε 8 ημερολογιακές μέρες.

Επόμενη στάση ήταν το προξενείο της Ρώμης για την μετάφραση των πιστοποιήτικων και την παραλαβή της nulla osta. Το απόγευμα μας βρίσκει στo Ufficio Matrimoni dell'Anagrafe Centrale (Via Luigi Petroselli 50 – tel.06/67103066). Η υπάλληλος,μια σημπαθητική 50χρονη,που δεν μιλούσε αγγλικά,κατα τ'άλλα πολυ εξυπηρετική και πρόθυμη,μας κλείνει την ημερομηνία του γαμου και μας ενημερώνει για τους χώρους που ο δήμος της Ρώμης προσφέρει για την τελετή αλλά και για το κόστος της. Στην ερώτηση μας για το αν είναι απαραίτητη η παρουσία διερμηνέα κατά την διάρκεια της τελετής ,η απάντηση ήταν αρνητική εφόσον εγώ μιλούσα Ιταλικά.
Εδώ πρέπει να σημειώσω οτι στην σελίδα του δήμου της Ρώμης γίνεται αναφορά για το κόστος της τελετής όσων αφορά τους μη δημότες που θέλουν να τελέσουν τον γάμο του στην Ρώμη και το κόστος αυτού ανέρχεται στα 370 ευρω. Εκεί λοιπόν πληροφορούμαστε οτι το ποσό ανερχεται στα 1200 ευρω για όποιον θέλει να παντρευτεί απο δευτέρα εως παρασκευή και 1400 για σαβ/κύριακο. Απο αυτο λοιπόν μπορείτε να αντιληφθείτε πώς πραγματικά λειτουργεί το κράτος αυτό ,όπου ολα ειναι business! Μόνο με την κατάλληλη ενημέρωση μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω της ύπαρξης του blog, “Il Greco a Roma”.
Το επόμενο ραντεβού ορίστηκε 2,5 μήνες μετά στο ίδιο γραφείο 2 μέρες πριν το γάμο για την πληρωμή. Προς μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε οτι κάποιος είχε αλλάξει την ώρα του γάμου μας και απαιτήσαμε να αλλάξει. Ποιός θέλει να παντρευτεί 9.00π.μ.?
Η αφέλεια μου με οδήγησε στους αμαξάδες... Γνωρίζοντας οτι η βόλτα στο ιστορικό κέντρο στοιχίζει 30 ευρώ θεώρησα οτι το να πάω στο Campidoglio με άμαξα θα ήταν πραγματικά καλή ιδέα. Και επειδή φοβήθηκα τυχόν “απαιτήσεις”της τελευταίας στιγμής είπα την αλήθεια,οτι δηλαδή επρόκειτο για γάμο. Η τιμή που μας έδωσαν ήταν 300 ευρω για μια απόσταση μόλις 10'. Αυτό λοιπόν που έκανα ήταν να στείλω τον πάτερα μου , που ευτυχώς ήξερε κάτι κουτσοιταλικά,την ήμερα του γάμου,στους αμαξάδες για να παζαρέψει την τιμή. Η συμφωνία έκλεισε στα 150 ευρω, γνωρίζοντας οτι είχα πιαστεί ήδη κορόιδο για άλλη μια φορά.
Το ταξί έφτασε μισή ώρα πριν τον γάμο στο ξενοδοχείο και μαζί με τους γονείς μου ,άκρως συγκινημένους,κατευθυνθήκαμε στα ισπανικά σκαλιά και απο κει μεταβήκαμε με την άμαξα στο Campidoglio,και στην περίφημη “Sala Rossa” φιλοτεχνημένη απο τον Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni.
Πάνω στην άμαξα και σε όλη την διαδρομή τα φλας απο τις φωτογραφικές μηχανές έδιναν και έπαιρναν, οι τουρίστες βιντεοσκοπούσαν και εγώ πανευτυχής συμμετείχα κάνοντας σκέρτσα και πόζες.
Φτάνοντας στο Campidoglio ζήτησα απο τον οδηγό να ανέβει με την άμαξα απο την είσοδο των αυτοκινήτων αλλά προς παράλειψη της συμπαθέστατης κατα τ'άλλα υπαλλήλου του δήμου,χρειαζόταν ειδική άδεια για να ανέβει η άμαξα στην Piazza del Campidoglio.
Αποφάσισα να μην αφήσω τίποτα να με πτοήσει και ανέβηκα απο τα σκαλία.Ο Σωτήρης ήταν εκεί με το λευκό κουστούμι του και με περίμενε με ένα μεγάλο χαμόγελο. Φορώντας κόκκινο νυφικό βενετσιάνικου στιλ και με την βενταλια ανθοδέσμη μου,υποκλίθηκα όπως οι κόμισσες της βασιλικής οικογένειας καθώς με παρέδιδε ο μπαμπάς Σωκράτης και η μαμά Ευαγγελία.
Μπαίνοντας στην αίθουσα όλοι οι υπάλληλοι ήταν πολύ ευγενικοί μαζι μου,κάτι που δεν συνέβει και με τον Σωτήρη αφού δεν μιλούσε ιταλικά. Και ενώ τον καταλάβαιναν πάρα πολύ καλά,αρνούταν να του μιλήσουν στα αγγλικά , θεωρόντας το προσβολή. Αυτό που πραγματικά είχε συμβεί ήταν οτι ήταν απαραίτητη η παρουσία διερμηνέα μιας και ο ένας απο τους δυο μας δε μιλούσε την γλώσσα.
Αφου, λοιπόν ,συνειδητοποίησαν οτι δεν ευθυνόμαστε εμείς για την παράληψη,απαίτησα να βρεθεί άμεσα λύση. Μετέφρασαν λοιπόν το ιταλικό κείμενο που θα διάβαζε ο Δήμαρχος στα αγγλικά ώστε να το διαβάσει ο Σωτήρης και να είναι σίγουροι(οι υπάλληλοι του δήμου) πως αντιλαμβάνεται τον σκοπό της παρουσίας του εκεί. Βρήκαν, πρόχειρα μια ξεναγό, που γνώριζε υποτίθεται αγγλικά,απο τα γκρούπ που βρίσκονταν απ'έξω να το διαβάσει κατά την διάρκεια της τελετής.
Η τελετή είχε επιτέλους τελειώσει , χωρίς να λείψουν μερικά ακόμη ευτράπελα,και για την επόμενη μια τουλάχιστον ώρα βγάλαμε εκατοντάδες φωτογραφίες με όλα τα γκρουπ που ξεναγούνταν στην Ρώμη.

Στα ισπανικά σκαλία, τελευταίος προορισμός για φωτογραφίες , μας βρήκε μια αναπάντεχη έκπληξη.Το κρατικό ιταλικό κανάλι, rai uno, έκανε ρεπορτάζ για τους γάμους που γίνοται στην Ρώμη και μας, μου πήρε...καλύτερα,συνέντευξη!
Το γαμήλιο τραπέζι έγινε στο πρώτο εστιατόριο που βρίσκεται στην via delle carrozze,και επειδή παντού υπάρχει ένας έλληνας, η ιδιοκτήτρια του ristorante,ήταν η 1η ξαδέρφη της Δωροθέας Μερκούρη.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το blog μας.

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

"Gran Caffe" , όνομα και πράγμα.. στον καφέ της Ρώμης.

Το Sant'Eustachio Il Caffè ήταν ένα παλιό καφενείο και φούρνος, που δημιουργήθηκε το 1938. Βρίσκεται στην καρδιά της Ρώμης, μπροστά από το παλάτι Senato Della Repubblica, μόλις  λίγα βήματα από την Piazza Navona και το  Pantheon .
Το ψηφιδωτό πάτωμα , καθώς και τα έπιπλα παραμένουν ίδια από την κατασκευή του καταστήματος .



Το σύμβολο της Sant'Eustachio Il Caffè είναι ένα αρσενικό ελάφι.
Στην πλατεία βρίσκεται η βασιλική του Sant' Eustachio , μια εκκλησία που τουλάχιστον χιλίων ετών. Στην κορυφή της βασιλικής, αντί του παραδοσιακού σταυρού, υπάρχει ένα λευκό αρσενικό ελάφι με ένα σταυρό ανάμεσα στα κέρατά του.Το 1999 οι αδελφοί Raimondo και Roberto Ricci κληρονόμησαν το Sant' Eustachio Il Caffè. Αποφάσισαν να συνεχίσουν την παράδοση, επιλέγοντας τις καλύτερες ποικιλίες καφέ , δίνοντας προτεραιότητα στην ποιότητα και προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα των προϊόντων που παρασκευάζονται με ένα θρυλικό “μυστικό μείγμα”.

Τι πρέπει να δοκιμάσετε...
Τον μοναδικό Gran Caffè. Φτιαγμένος με το “μυστικό μείγμα” και τους καλύτερους κόκκους Arabica, κατατάσσει από το 1938 το Sant' Eustachio Il Caffè  στην κορυφή των προτιμήσεων για του Ιταλούς, δίνοντας καθημερινό ραντεβού για τους λάτρεις του ποιοτικού καφέ.


Η παρασκευή και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του “Gran Caffe”...

Ο “Gran Caffe” είναι ένας espresso με πλούσια κρέμα ,που παρόμοιά της δεν θα βρείτε σε όλη την Ιταλία. Το μυστικό για την παρασκευή της παραμένει καλά κρυμμένο , μιας και κατά την διάρκεια της παρασκευής του καφέ κανείς από τους πελάτες δεν μπορεί να έχει οπτική επαφή με τις μηχανές που τον παρασκευάζουν.

Πώς θα πάτε

Ακολουθήστε την διαδρομή για το Pantheon , δοκιμάζοντας πρώτα 3-5 γεύσεις παγωτό (απο τις 200!!) στην διάσημη Gelateria Della Palma , κατευθυνθείτε προς την δεξιά πλευρά του Pantheon και στρίψτε δεξιά  στην Via Della Palombella. Περπατήστε 100 μέτρα μέχρι την Piazza Sant’Eustachio.


Sant’Eustachio Il Caffè
Piazza Sant’Eustachio, 82
00186 , Roma , Italia
Telefono/Fax:  
00 39 06 68802048

Orario di apertura:
Ore 8:30 – 01:00 dalla domenica al giovedì
Ore 8:30 – 01:30 il venerdì
Ore 8:30 – 02:00 il sabato

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

H "πολυμορφική" ντομάτα... της Ρώμης


Il pomodorino..
Το πολυμορφικό εστιατόριο…"Η ντομάτα".

Χαλαρώστε και αφήστε τον εαυτό σας να οδηγηθεί από τις αισθήσεις σας.
Αναπνεύστε τ’ αρώματα της Ιταλικής κουζίνας. Εντυπωσιαστείτε από της δημιουργίες του chef.
Ακούστε τον ήχο του ποιοτικού κρασιού που χύνετε μέσα στο ποτήρι σας.
Δοκιμάστε τα απλά , αλλά γευστικά και καθαρά πιάτα…

Λίγα βήματα από την πασίγνωστη Via Veneto , στην σύμπτυξη τον Via Campania και Via Tuscany , λειτουργεί για πάνω από 10 χρόνια το εστιατόριο Il Pomodorino.  Για την ακρίβεια δεν είναι ένα απλό εστιατόριο καθώς η ποικιλία των πιάτων το εντάσσει σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες καταστημάτων εστίασης. Ρωμαϊκά παραδοσιακά πιάτα , πίτσα φούρνου , ψητά σχάρας , σπιτικά ζυμαρικά , θαλασσινά… μερικές από τις γεύσεις που αγγίζουν την τελειότητα στο συγκεκριμένο εστιατόριο.
Ο χώρος εντυπωσιάζει από το μέγεθός του. Το εστιατόριο είναι πεντακάθαρο , πάντα τακτοποιημένο και το προσωπικό πάντα πρόθυμο να σας εξυπηρετήσει.

Τι θα φάτε...??
Δοκιμάστε το φιλέτο Chianina. Η ονομασία της σπεσιαλιτέ προέρχεται από την Tuscany. Πιο συγκεκριμένα από την περιοχή  Val di Chiana , διάσημη για την μοναδική γεύση , ποιότητα και καθαρότητα του βοδινού κρέατος που παράγει.
Συνδυάστε το με ψητά λαχανικά και το περίφημο pizzottelle. Το pizzottelle είναι ψωμάκι με φρέσκο ζαμπόν και τυρί sottocenere.

Υπάρχουν επίσης υπέροχα πιάτα ζυμαρικών, όπως η pasta fettuccine με ντομάτα και μύδια, η διάσημη pizza margherita ψημένη σε ξύλο και τα μοναδικής γεύσης γεμιστά τηγανιτά κροκετάκια soupli.
Για επιδόρπιο μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα ακαταμάχητα γλυκά!
Η λίστα με πάνω από 100 διαφορετικούς τύπους και προέλευσης κρασιών συμπληρώνει το Puzzle της τελειότητας για το συγκεκριμένο εστιατόριο. Μην εκπλαγείτε από την ποιότητα και τις γεύσεις των γλυκών και των παγωτών.. καθώς προέρχονται από την διάσημη gelateria Della Palma.

Από το εστιατόριο μπορείτε να θαυμάσετε τα ερείπια της Via Salaria ( ο συγκεκριμένος δρόμος  συνδέει την Ρώμη με το λιμάνι της Άσκολι).
Συνδυάστε την επίσκεψη στο εστιατόριο μαζί με μία βόλτα στην διάσημη Villa Borghese και μία βόλτα στη όμορφη και διάσημη Via Veneto.

Πώς θα πάτε με το μετρό...?
Σταματήστε στην στάση Spagna. Από την πάνω πλευρά της βρίσκεται η Via Ludovisi την οποία θα περπατήσετε ως την Via Veneto. Κατευθυνθείτε αριστερά στην Via Veneto μέχρι την Via Campania. Ακολουθήστε την Via Campania μέχρι την διασταύρωση με την Via Toscana.


Via Campania, 45/e
00187 Roma
Tel. 06 42011356 - 06 42000631
Λειτουργεί από Δευτέρα έως Κυριακή
Από τις 12:00 έως 15:00 και 19:00 - 23:00

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το blog μας.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Για τους λάτρεις του βρώμικου... sandwich!! Part 1


Κάνοντας της πρώτες σας διερευνητικές βόλτες στο ιστορικό κέντρο θα παρατηρήσετε οτι η Ελληνική εφεύρεση πώλησης "βρώμικου" σάντουιτς απο τις υπαίθριες καντίνες δεν ευδοκιμεί..
Το αντίδοτο σας βρίσκεται στα κατα τόπους καταστήματα φαγητού ή bar , με την ένδειξη Panini.
Panini είναι η Ιταλική ορολογία του δικού μας σάντουιτς. Η ζύμη αντίστοιχη με την δική μας, με την διαφορά βέβαια οτι οι Ιταλοί το συκεκριμένο φαγητό το έχουν κάνει επιστήμη, και έχουν δημιουργήσει πληθώρα συνδιασμών γεύσεων!!!

Παρακάτω σας αναφέρουμε ένα απο τα καλύτερα καταστήματα πώλησης Panini της Ρώμης.

To 200 Gradi δημιουργήθηκε ώς ιδέα απο 3 φίλους (Christian Milone, Gianni Mancini and Mirko Napolitano) η οποία σύντομα πήρε σάρκα και οστά. Σήμερα θεωρείτε μια αξιόλογη προσπάθεια γα την εναλακτική παρασκεύη του ¨κλασικού” Ρωμαϊκού σάντουιτς.
Όλα τα υλικά παρασκεύης είναι φρέσκα. Το κατάστημα προσφέρει επίσης πληθώρα απο σάλτσες sauce , συμπεριλαμβανομένου της διάσημης “200° sauce”.
Ενδιαφέρον σημείο είναι οτι η ζύμη του ψωμιού παρασκεύαζεται αποκλειστικά για το συγκεκριμένο κατάστημα! Η συγκεκριμένη ζύμη παρασκεύαζεται στους 200° , εξού και τ' όνομα!

Τα σάντουιτσ που θα βρείτε εδώ είναι ένας συνδιασμός παραδοσιακού αλλα καί ευφάνταστου συνδιασμού γεύσεων ταυτόχρονα. Πάνω απο 60 διαφορετικούς τύπους σαντουιτς , το καθένα με ονομασία γωστών περιοχών της Ρώμης!

Εκτός απο τις τυποποιημένους συνδιασμούς γεύσεων , μπορείτε με βάση την δικιά σας φαντασία , και το δικό σας γούστο , να δημιουργήσετε οποιονδήποτε συνδιασμό επιθυμείτε!!
Με λίγα λόγια... το καλυτερο σαντουιτσάδικο της Ρωμης στην ζωνη του Βατικανου.
Πολυ καθαρο μερος με μεγαλη βιτρινα υλικων!
Απο τα σημεία που πρέπει αν επισκεφτείς! Πληθώρα γνωστών ηθοποιών έχουν κάνει “περατζάδα” δοκιμάζοντας το ξεχωριστό panini που προσφέρει το 200°.



Piazza Risorgimento, 3
00192 Roma (RM) Italia

T. 06.39754239
FAX 06.39754239
 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το blog μας.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Η πανδαισία του κρέατος σε μία λέξη… Bisteak !!



Στην Via di Pietralata , πολύ κοντά στο φημισμένο εστιατόριο "fish market" βρίσκεται μια παρόμοιου τύπου επιχείρηση, που ξεχωρίζει για τον τρόπο λειτουργίας της.

Το εστιατόριο Bisteak δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 1998. Η ιδέα είναι απλή… και εάν κρίνουμε και από αντίστοιχα εστιατόρια … αλλά άκρως επιτυχημένη!! Το εστιατόριο εξ όψεως δεν σου γεμίζει το μάτι. Μοιάζει με μία απλή συνηθισμένη ελληνική ταβέρνα. Μπαίνοντας στον εσωτερικό χώρο , η διακόσμηση λιτή και απέριττη. Καρό λευκό-κόκκινο τραπεζομάντιλο , και άνετα τραπέζια περιτριγυρισμένα από φωτογραφίες ταύρων!

Στην πραγματικότητα είναι ένα κρεοπωλείο…όπου σας δίνεται η επιλογή να επιλέξετε το μέγεθος και το βάρος του κρέατος που θέλετε να φάτε. Επί τόπου κόβονται, ζυγίζονται και μαγειρεύονται μπροστά στα μάτια σας!!
Τα κρέατα είναι πεντακάθαρα χωρίς ίχνος λίπους , νοστιμότατα και φρεσκότατα!!

Τι θα φάτε...??

Δοκιμάστε μοσχαρίσιο κρέας σε μπριζόλα ή φιλέτο! Πολύ καλός ο μοσχαρίσιος γύρος και ο γύρος απο κοτόπουλο! Φρεσκότατες πατάτες σε μορφή chip , και καλό κρασί ολοκληρώνουν ένα πανέμορφο γεύμα.

Πώς θα πάτε εκεί...??
Από το κέντρο μπορείτε να πάρετε την γραμμή 90 (διασχίζει την Via Nomentana) και να σταματήσετε στην στάση Baterria Nomentana! Από εκεί είναι περίπου 15min με τα πόδια.. Εάν δεν επιθυμείτε να περπατήσετε μεταβείτε με taxi.

Κόστος γεύματος: 20,00€ – 30,00€ / άτομο.

Bisteak Pietralata

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το blog μας.

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Υπόγεια αξιοθέατα.... Catacombe di Roma!


Για τους λάτρεις της ιστορίας οι κατακόμβες της Ρώμης είναι ένα απο τα σημεία - αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείτε... Η επίσκεψη σε κάποια απο αυτές είναι εμπειρία ζωής.
Ζήστε την εμπειρία περπατώντας μέσα σ' αυτές και νιώστε για λίγο την αίσθηση της ζωής κάτω απο την επιφάνεια της γής!

Τι γνωρίζετε για τις κατακόμβες??
Οι κατακόμβες της Ρώμης (Catacombe di Roma) είναι αρχαίες κατακόμβες, υπόγειοι χώροι ταφής κάτω ή κοντά στην Ρώμη, εκ των οποίων υπάρχουν τουλάχιστον σαράντα, ορισμένοι μάλιστα ανακαλύφθηκαν κατά τις τελευταίες δεκαετίες.
Η συνήθης ανάπτυξή – κατασκευή τους γινόταν σε τέσσερα επίπεδα. Το μέγεθός τους σε πολλές από αυτές ξεπερνάει τα 4 χιλιόμετρα!

Πιο γνωστές έγιναν για τους χριστιανικούς τάφους. Οι κατακόμβες επίσης χρησιμοποιήθηκαν και ως χώροι λατρείας. Ξεκίνησαν περίπου τον 2ο αιώνα ως λύση στην πιθανή πληρότητα των επίγειων επιφανειακών τάφων.
Σχόλια πολλών μελετητών αναφέρουν ότι οι κατακόμβες δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν τους διωκόμενους χριστιανούς να θάψουν τους νεκρούς τους κρυφά.
Το ηφαιστειακό πέτρωμα που διαθέτει η Ρώμη ήταν το ιδανικό για την κατασκευή τους δεδομένου ότι το πέτρωμα αυτό παραμένει μαλακό μετά την έκθεσή του στον καθαρό αέρα , και αργεί να σκληρύνει.
Οι χριστιανικές κατακόμβες είναι εξαιρετικά σημαντικό εύρημα για την ιστορία της τέχνης της πρώιμης χριστιανικής τέχνης, καθώς περιέχει τη μεγάλη πλειοψηφία των παραδειγμάτων , περίπου λίγο πρίν από το 400 μ.Χ. , στην τοιχογραφία και τη γλυπτική.
Οι εβραϊκές κατακόμβες είναι εξίσου σημαντικό για τη μελέτη της εβραϊκής τέχνης σε αυτήν την περίοδο.

Παρακάτω σας αναφέρουμε τις κατακόμβες στην περιοχή της Ρώμης…
Catacombs of Marcellinus and Peter
Catacombs of Domitilla
Catacombs of Commodilla
Catacombs of Generosa
Catacombs of Praetextatus
Catacombs of Priscilla
Catacombs of San Callisto
Catacombs of San Lorenzo
Catacombs of San Pancrazio
Catacombs of San Sebastiano
Catacombs of San Valentino
Catacombs of Sant'Agnese
Catacombs of via Anapo
Jewishcatacombs

Οι σημαντικότερες κατακόμβες της Ρώμης θεωρούνται οι Catacombs of San Callisto , Catacombs of San Sebastiano , Catacombs of San Domitilla.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με της κατακόμβες (τα επίσημα site τους ) και που θα τις βρείτε επικοινωνήστε με το blog μας.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Απόψε φόρα τα καλά σου… !!!


-Πεινάω…
-Οκ.. Απόψε φόρα τα καλά σου!!
-Που θα με πάς??
-Στο καλύτερο…

Καλέστε ταξί από το ξενοδοχείο που διαμένετε στην Ρώμη.. και ζητήστε του να σας πάει στο Mò Mò Republic στην περιοχή Monteverde. Η περιοχή του Monteverde είναι εξαιρετική, από τις πιο sick των περιχώρων της Ρώμης και έχει απόσταση περίπου 10min απο το ιστορικό κέντρο.Εαν ο οδηγός του taxi σας κοιτάει παράξενα.. και αρχίσει να σας κάνει συζήτηση ποιοί είστε και με τί ασχολείστε.. μην εκπλαγείτε!! 
Ίσως αναρωτιέται μήπως πήρε κούρσα κάποια διασημότητα!!!! Ο λόγος είναι ότι στο συγκεκριμένο εστιατόριο συνηθίζουν να το επισκέπτονται πρόσωπα της υψηλής κοινωνίας της πόλης , άνθρωποι της show biz , του modeling αλλα και του αθλητισμού! Εάν έχετε όρεξη για κουβεντούλα και «τρέλα» μπορείτε να τον πείσετε ότι είστε μια διασημότητα της Ελλάδας!! Φυσικά θα χρησιμοποιήσετε το όνομα σας…!!!

Φτάνοντας στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου θ’ αντικρίσετε την επιβλητική είσοδο. Το εστιατόριο στεγάζετε σε ένα κτίριο αρχιτεκτονικής δεκαετίας του ‘30. Θα σας καλωσορίσουν εξαίσιες παρουσίες (γυναικείες και αντρικές) και θα σας ζητήσουν το όνομα που έχει γίνει η κράτηση! Δεν έχετε κάνει κράτηση..??? Χμμμ… δεν το έχουμε αναφέρει?? Καλό θα ήταν πριν ντυθείτε και στολιστείτε… να δοκιμάσετε τηλεφωνικός να κάνετε κράτηση γιατί είναι πολύ δύσκολο να βρείτε τραπέζι οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας!



Τους καλοκαιρινούς μήνες ο εξωτερικός χώρος του εστιατορίου και του bar είναι ειδυλλιακός. Χαμηλοί φωτισμοί και minimal διακόσμηση δίνουν άλλη νότα στον χώρο. Ανεπιφύλακτα δοκιμάστε όλες τις gourmet γεύσεις του καταλόγου. 

Το menu περιορίζετε γύρω από το κρέας και το ψάρι, χαρακτηριστικό της μεσογειακής κουζίνας, με μία σύγχρονη επαναπροσέγγιση. Μία από τις ιδιαιτερότητες αυτού του εστιατορίου είναι τα κύρια πιάτα, τα οποία παρασκευάζονται στην σχάρα με «θεαματικό» τρόπο από τον σεφ.
Ρίχνοντας μια ματιά στον κατάλογο θα διαπιστώσετε ότι οι τιμές είναι ιδιαίτερα προσιτές. Προτείνετε για παρέες ή group ατόμων. 

Για ένα καλό γεύμα , δοκιμάζοντας αρκετές γεύσεις , υπολογίστε περίπου 25,00€ – 35,00€ / άτομο.




Ristorante Mò Mò - Piazza Forlanini 10, Roma

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το blog μας.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Πώς θα γίνεις Ρωμαίος φίλαθλος...

Είσαι κολλημένος με την μπάλα?? Είτε αυτή είναι άσπρη με μαύρες βούλες.. είτε είναι πορτοκαλί???
Σαββατοκύριακο στην Ρώμη??? Ώρα για γήπεδο..!!! 
Το τερπνόν μετα του ωφελίμου... Προγραμματίζοντας το ταξίδι σας στην Ρώμη , ρίξτε μια ματιά στο Ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου , το λεγόμενο Campionatο.
Στην Ρώμη έχει κατασκευαστεί το Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης (γνωστό και σαν Οlimpico).Οι φίλοι του ποδοσφαίρου γνωρίζουν ήδη οτι εκεί αγωνίζονται 2 απο τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και του Campionatο. Η Roma , η Lazio καθώς και η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Ιταλίας.Το πιθανότερο είναι να έχει προγραμματιστεί κάποιος αγώνας το Σαββατοκύριακο ή και τις καθημερινές καθώς οι ομάδες αγωνίζονται και σε Ευρωπαϊκά τουρνουά!
Η χωρητικότητά του γηπέδου είναι 73.000 θεατών και συνήθως κατακλίζεται απο Ρωμαίους φιλάθλους,οι οποίοι δημιουργούν μια πραγματική μοναδική ατμόσφαιρα. Τις ημέρες που διεξάγονται αγώνες ολόκληρη η πόλη παραλύει και ζεί στους ρυθμούς του αγώνα! Θα αντικρύσετε ηλικιωμένος παρέα με τα παιδιά και τα εγγόνια τους ντυμένοι στα χρώματα της αγαπημένης τους ομάδας να περπατούν στους δρόμους που οδηγούν στο γήπεδο!
Εκτός της αθλητικής οπτικής γωνίας , το Olympico έχει ιστορία και αξίζει να το επισκεφτεί κανείς και δίχως να παρακολουθήσει αγώνα!Το στάδιο κατασκευάστηκε το έτος 1927! Γύρω του αναπτύσετε το αθλητικό πάρκο της Ρώμης (Foro Moussolini και νεώτερα γνωστό Foro Italico) το οποίο σχεδίασε και ανέπτυξε ο Ιταλός αρχιτέκτονας Enrico Del Debbio. To Olympico φιλοξένησε τους ολυμπιακούς αγώνες της Ρώμης το 1960!! Επίσης έχει φιλοξενήσει τους τελικούς, Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου (1990) , Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου (1987) , Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου (1977,1984) και τον τελικό του πρόσφατου Champions League (2009).

Στην περιοχή Flaminio, απέναντι απο την πλευρά του γηπέδου Olympico και σε απόσταση 900m είναι κατασκευασμένο το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ της Ρώμης Palazzetto Dello Sport (Palatiziano). Το συγκεκριμένο γυμναστήριο χρησιμοποιείται για πολλές αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις! Το Palatiziano μελετήθηκε και σχεδιασμένο απο τον αρχιτέκτονα Annibale Vitellozzi και υλοποιήθηκε απο τον μηχανικό Pier Luigi Nervi το 1960. 
Στο συγκεκριμένο γήπεδο αγωνίζεται η τοπική ομάδα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης της Roma!Το κλειστό γυμναστήριο της Ρώμης σε αντίθεση με το Olympico έχει πρόσβαση με το μετρό. Στάση Flaminia (γραμμή Α)

Πρίν πάτε στο γήπεδο , κάντε τα ψώνια σας απο την Via Del Corso. Εκεί θα βρείτε τις επίσημες εμφανίσεις των ομάδων και της εθνικής Ιταλίας. Εάν είναι χειμώνας εξοπλιστείτε με κασκόλ και γάντια!!! Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να δαπανήσετε χρήματα για τις επίσημες εμφανίσεις , περιηγηθείτε στα στενά κοντά στην piazza del Popolo. Εκεί θα βρείτε μικρά καταστήματα με αθλητικές φανέλες με τα εμβλήματα και τα χρώματα της αγαπημένης σας ομάδας! Εισιτήρια θα βρείτε στα stand έξω απο το γήπεδο ή (για τους πιο προληπτικούς) μέσω των επίσημων ιστοσελίδων των ομάδων! Φυσικά εάν θέλετε μπορείτε να έχετε μαζί σας την Ελληνική σημαία. Κατα καιρούς έχουν αγωνιστεί Έλληνες αθλητές στις ομάδες της Ρώμης. Εμψχώστε τις προσπάθειές τους για να καταφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα!

Πώς θα πάτε στο γήπεδο...

Με αυτοκίνητο: Για να φτάσετε στο γήπεδο με το αυτοκίνητο θα ακολουθήσετε την περιφερειακή οδό της Ρώμης (GRA) και πάρτε την έξοδο προς Ν5 Flaminia (η έξοδος βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του GRA). Ακολουθήστε τις πινακίδες προς Foro Italico.

Με μετρό: Το Olympico δεν έχει απ' ευθείας πρόσβαση με το μετρό της Ρώμης. Το κλειστό γυμναστήριο της Ρώμης σε αντίθεση με το Olympico έχει πρόσβαση με το μετρό. Στάση Flaminia (γραμμή Α).

Με τράμ: Πιο εύκολη πρόσβαση μπορείτε να επιτύχετε με το τραμ 2, που διέρχεται από το γήπεδο. από την άλλη πλευρά του ποταμού (στάση Mancini).
Το τραμ 2 μπορείτε να το πάρετε από το σταθμό του μετρό Flaminio (γραμμή Α), η οποία βρίσκεται κοντά στο πάρκο της Villa Borghese και την Piazza del Popolo.

Με λεωφορείο: Μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο 32 απο την βόρεια πλευρά της Πόλης του Βατικανού στη στάση του μετρό Ottaviano.
Κατεβείτε στη στάση Piazzale della Farnesina.

Φεύγοντας απο το γήπεδο, μην πετάξετε το απόκομμα του εισιτηρίου σας! Δεν θα σας χρησιμεύσει για την επιστροφή σας, αλλα σίγουρα είναι ένα καλό αποδεικτικό για τους φίλους σας.. οτι εσείς ζήσατε το όνειρο στην αίωνια πόλη σας φίλαθλος!
Έκαστος στο είδος του... και ο Έλληνας φίλαθλος στους αγώνες!!


Διεύθυνση γηπέδου Olympico: Via Foro Italico, 00194 Roma
Διεύθυνση κλειστού γυμναστηρίου:Piazza Apollodoro 10 – Viale Tiziano 00196 Roma


Ιδέα & υλοποίηση άρθρου : Vag Koukou (16/07/2012)

Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ρώμη… συμφέρει?


Για αυτούς που θέλουν την άνεση του κλιματιστικού και δεν αντέχουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , θα μπορούσαμε να πούμε ότι συμφέρει και επιβάλλεται η ενοικίαση αυτοκινήτου σε μια μεγάλη πόλη σαν την Ρώμη, με τόσες μεγάλες διαδρομές , αρκεί να είστε προσεκτικοί!  
Πρέπει όμως να συμβιβαστείτε με την ιδέα των μετέπειτα χρεώσεων που ίσως σας αποσταλούν ταχυδρομικός και θα χρεωθούν αυτόματα στην πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα!! Μην υπολογίσετε μόνο στην αρχική χρέωση της ενοικίασης του αυτοκινήτου. Γι αυτό όμως θα αναφερθούμε πιο κάτω…
Πώς θα νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο..

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο Fiumicino και αφού παραλάβετε τις αποσκευές σας , κατευθυνθείτε προς το κτίριο γραφείων 2. Βρίσκετε μπροστά από το κτίριο C.
Στο κτίριο αυτό θα βρείτε όλες τις εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο. Θα χρειαστείτε το δίπλωμα οδήγησης , ταυτότητα ή διαβατήριο , και έγκυρη πιστωτική κάρτα με ικανοποιητικό επαρκές υπόλοιπο , το οποίο δεσμεύει η εταιρία ως εγγύηση σε περίπτωση ζημιών , κλοπής κτλ. Μετρητά δεν γίνονται αποδεκτά.
Ζητήστε να σας παρέχουν το μικρότερο σε μέγεθος όχημα βάση των αναγκών σας γιατί στην πόλη της Ρώμης το parking , θυμίζει την περιοχή της Κυψέλης σε ημέρα αιχμής!!!! Αποδεχτείτε την προσφορά που θα σας κάνουν για ασφάλιση του αυτοκινήτου, για να μην έχετε το άγχος της φθοράς ή της κλοπής!
Αφού εγκριθεί η ενοικίαση του αυτοκινήτου θα σας υποδείξουν το σημείο παραλαβής Parking B,C,D. ΠΡΟΣΟΧΗ!! Πριν υπογράψετε την παραλαβή του οχήματος και εξέλθετε του parking , ελέγξτε εξονυχιστικά το αμάξι για τυχόν φθορές , τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει, καθώς και την ένδειξη της βενζίνης!! Θα πρέπει όλα αυτά που θα ελέγξετε να συμφωνούν με το έντυπο παραλαβής. Όταν διαπιστώσετε ότι όλα είναι εντάξει , σας μένουν λίγα λεπτά για την Αιώνια Πόλη. Η απόσταση του αεροδρομίου είναι περίπου 35χλμ. Αφού εξέλθετε από το parking ακολουθήστε της πινακίδες προς κατεύθυνση την Ρώμη (κέντρο). Για την απρόσκοπτη μετάβασή σας χρησιμοποιήστε σύστημα πλοήγησης.

Φτάνοντας στην πόλη με το αυτοκίνητο το πιο βασικό και σημαντικό , για να αποφύγετε να γυρίσετε με μια συλλογή από κλήσεις τις τροχαίας είναι να είστε τυπικοί στα παρακάτω…
1.Τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Προσοχή στην οδική σήμανση!
2.ΠΡΟΣΟΧΗ!! Απαγορεύεται η διέλευση των ιδιωτικών οχημάτων χωρίς την απαραίτητη διαπίστευση – άδεια μέσα από τα σύνορα του ιστορικού κέντρου. Στα συγκεκριμένα σημεία διέλευσης υπάρχουν φωτεινές πινακίδες. Όταν η ένδειξη είναι “Varco Attivo” ισχύει ο περιορισμός , οπότε δεν επιτρέπετε η διέλευση. Εάν αντικρίσετε την ένδειξη “Varco non Attivo” τότε δεν ισχύει ο περιορισμός και συνεχίστε άφοβα τον δρόμο. Μπορείτε βέβαια να οδηγείτε περιφερειακά του ιστορικού κέντρου.. αρκεί φυσικά να έχετε υπομονή καθώς η κίνηση στους δρόμους είναι … δραματική!! Μην ξεγελαστείτε εάν δεν δείτε ομάδα της αστυνομίας. Εάν παρανομήσετε υπάρχουν κάμερες διέλευσης σε κάθε είσοδο και θα σας παρέχουν επαγγελματική φωτογράφηση μεγάλης αξίας την οποία θα παραλάβετε συστημένα στο σπίτι σας!
3. ΠΡΟΣΟΧΗ στους Ιταλούς οδηγούς μηχανών , τους οδηγούς taxi , και οπωσδήποτε τους πεζούς!! Στην Ρώμη ο πεζός.. όπως σε κάθε πολιτισμένη πόλη έχει προτεραιότητα!
4.Μην εισέρχεστε σε λωρίδα λεωφορείου!
5. Οι περισσότεροι δρόμοι της Ρώμης διαθέτουν χώρους στάθμευσης με χρονοχρέωση. Μπορείτε να σταθμεύσετε το όχημά σας όπου η γραμμή είναι Μπλέ ! Όπου είναι Κίτρινη απαγορεύεται η στάθμευση! Εάν καταφέρετε και σταθμεύσετε σε Μπλέ γραμμή θα πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτείτε την απαραίτητη απόδειξη στάθμευσης. Είναι πολύ εύκολο να την προμηθευτείτε καθώς σε κάθε γωνία υπάρχει αυτόματο μηχάνημα έκδοσης απόδειξης στάθμευσης με το ανάλογο αντίτιμο του χρόνου που επιθυμείτε να σταθμεύσετε το όχημά σας! Η συγκεκριμένη απόδειξη ισχύει για όλη την πόλη της Ρώμης. Σε περίπτωση που το αμελήσετε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρείτε στους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου σας χαρτάκι με την αντίστοιχη κλήση για την παράνομη στάθμεύση σας!
6. Επιλέξτε να σταθμεύετε σε φωτιζόμενους και πολυσύχναστους δρόμους.
7. Μην οδηγείτε υπό την επήρεια αλκοόλ γιατί εάν σας εντοπίσει η αστυνομία, τα πρόστιμα είναι τσουχτερά!!

Όταν έρθει η στιγμή να επιστρέψετε το όχημα, φροντίστε το ρεζερβουάρ να είναι γεμάτο , όπως το παραλάβατε. Κατά τον έλεγχο παραλαβής του οχήματος θα το ελέγξουν για τυχόν φθορές , χιλιόμετρα καθώς και την στάθμη της βενζίνης. Το όχημα θα πρέπει να το επιστρέψετε και να παραδώσετε στην θέση και χώρο στάθμευσης που θα σας υποδείξουν κατά την παραλαβή.

Για φαγητό σε FISH MARKET !!!

Διασχίζοντας την Via di Pietralata , διακρίνετε ένα πρώην ιχθυοπωλέιο μεταμορφωμένο σε casual εστιατόριο. 
Χαμηλοί φωτισμοί , απαλή μουσική και πολύ καλός κόσμος προδιαθέτουν για μία γευστικά ονειρική βραδιά ! 
Αφού καθίσετε στο τραπέζι σας μην περιμένετε τον σερβιτόρο να έρθει να πάρει παραγγελία. Το menu υπάρχει ήδη στο τραπέζι. Συμπληρώστε με το μολύβι τις απαραίτητες μερίδες και παραδώστε το στο ταμείο, όπου θα πληρώσετε επί τόπου. 
Η παραγγελία θα έρθει κατ’ ευθείαν στο τραπέζι σας πριν καν τελειώσετε το πρώτο ποτήρι κρασί….
Εάν θέλετε να φάτε ψάρι , θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία.. Πηγαίνετε στην βιτρίνα με τα ψάρια, επιλέξτε αυτά που θέλετε να φάτε! Θα σας τα ζυγίσουν επι τόπου (όπως σε κάθε ψαραγορά), θα πληρώσετε στο ταμείο και τότε θα το παραλάβει ο ψήστης.. και σε πολύ λίγα λεπτά θα είναι στο τραπέζι σας!! Ίσως το μοναδικό εστιατόριο που οι τιμές των ψαριών είναι αντίστοιχες με τιμές πίτσας!!! 
Ο σέφ του εστιατορίου δίνει ρεσιτάλ ψησίματος και γεύσεων.

Εάν θέλετε να πιείτε κρασί , νερό η οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να πάτε να το αγοράσετε μόνοι σας από το bar που βρίσκεται στο πάνω επίπεδο.

Το 97% των πελατών του εστιατορίου είναι Ιταλοί ! Ένα καθαρά ντόπιο εστιατόριο και όχι τουριστικό!

Το FISH MARKET είναι ένα self service εστιατόριο – ψαραγορά , που διαθέτει «μέτρ» στην είσοδο ο οποίος θα σας υποδείξει το τραπέζι που θα καθίσετε, όπως στα πιο ακριβά εστιατόρια!!!!! Ο λόγος ύπαρξης του «μέτρ» είναι ότι το FISH MARKET είναι τόσο γνωστό για την ποιότητα φαγητού και τις πολύ προσιτές τιμές, που οι ντόπιοι σπεύδουν να κάνουν κράτηση για τραπέζι τηλεφωνικός!!!

Τι πρέπει να δοκιμάσετε στο FISH MARKET??
Ρίξτε μια ματιά στα ψάρια… είναι όλα φρέσκα και της ημέρας!

Το απίστευτο hamburger με τόνο, γαρίδες τηγανιτές , καλαμαράκια τηγανιτά και φυσικά.. πατάτες τηγανιτές! Συστήνουμε να τα συνοδεύετε με λευκό κρασί!!

Πώς θα πάτε εκεί??
Από το κέντρο μπορείτε να πάρετε την γραμμή 90 (διασχίζει την Via Nomentana) και να σταματήσετε στην στάση Baterria Nomentana! Από εκεί είναι περίπου 15min με τα πόδια.. Εάν δεν επιθυμείτε να περπατήσετε μεταβείτε με taxi.

Κόστος : 15,00€ – 20,00€ / άτομο

Fish Market 
Via di Pietralata 149, 00158 , Rome

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το blog μας.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

"Salotto 42".. το πιό in μπαρ της Ρώμης!!!

Μακρυά απο τις πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές της πόλης μπορεί να βρεί κανείς το διασημότερο στέκι διασκέδασης (και όχι μόνο...) της πόλης. Περπατώντας την γραφική και ήσυχη piazza di Pietra διακρίνει κανείς ότι απέμεινε απο τον ναό που ήταν αφιερωμένος στον Ανδριανό και κατασκευάστηκε το 145 Μ.Χ.
Ακριβώς απέναντι ξεπροβάλει και τραβάει την προσοχή μια πανέμορφη ανθισμένη μώβ μπουκαμβίλια! Ανάμεσά της διακρίνεται η είσοδος του Salotto 42.

Μπαίνοντας μέσα στο μικρό αυτό μαγαζί διακρίνει κανείς τους Murano πολυελαίους του 19ου αιώνα, τις πολυθρόνες απο την δεκαετία του 1950 και τα ράφια γεμάτα απο εκλεκτά και συλλεκτικά βιβλία. Το καθιστικό κομψό και πολυτελές, θεωρεί κανείς οτι το έχει διακοσμήσει κάποιος πολυταξιδεμένος. Αναπαυτικές πολυθρόνες σε καθηλώνουν να ξεκουραστείς και ν' απολάυσεις τα ροφήματά του μαγαζιού.
Το συγκεκριμένο μαγαζί θα μπορούσε να χαρακτηριστεί coffee & book bar , wine bar , music bar καθώς μεταμορφώνεται κατα την διάρκεια της ημέρας & ανάλογα την ώρα!

Το πρωί μπορείτε να ξαποστάσετε απο την πολύωρη περιήγησή σας στα αξιοθέατα της Ρώμης και ν' απολάυσετε καφέ η τσάι διαβάζοντας ένα απο τα περιοδικά που διαθέτει!
Το απόγευμα μετά τις 7μμ πάρτε το απεριτίφ σας ακούγοντας επιλεκτική μουσική.
Το βράδυ θ' αντικρίσετε ένα άλλο μπάρ καθώς μεταμορφώνετε σε music club! 
Το Salotto 42 είναι σημείο συνάντησης για τους ντόπιους και ένα απο τα πιό In μπάρ της Ρώμης.
Δεν είναι τυχαίο μάλιστα οτι έχουν γίνει αναφορές απο διάσημες στήλες περιοδικών και εφημερίδων απ' όλο τον κόσμο! 
Ξεχωρίζει η διακρισή του ώς ένα απο τα 50 καλύτερα bar παγκοσμίος για το έτος 2010!



Salotto 42
Piazza di Pietra

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το blog μας.

3ήμερο ταξίδι στην Ρώμη με 5,00€ την ημέρα...

Θέλετε αν ζήσετε το όνειρο της Ρώμης? 
Προγραματίστε τα έξοδα σας , κάντε αποταμίευση 5,00€ / ημέρα και σε 90 ημέρες , κάντε το όνειρο σας πραγματικότητα!!! 
Ζήστε το όνειρο της αιώνιας πόλης χωρίς θυσίες!!! 
Πώς θα γίνει αυτό???

Παρακάτω σας αναφέρουμε ένα μικρό παράδειγμα πώς μπορείτε να ταξιδέψετε στην Ρώμη θυσιάζοντας ελάχιστα χρήματα την ημέρα απο τα έσοδά σας!
Το βασικότερο είναι οτι πρέπει να προγραμματίστε μακροχρόνια την ημερομηνία ταξιδίου! Προτείνουμε σε διάστημα 2-3 μήνες περίπου!
Αεροπορικές low cost εταιρίες σου δίνουν την δυνατότητα να ταξιδέψετε απο την Αθήνα (ATH) στην Ρώμη (FCO) με εισιτήρια απο 69,00€ / άτομο, έαν γίνει η κράτηση περίπου 3μήνες πρίν την πτήση. Σε περίπτωση που χρειάζεται να μεταφέρετε και βαλίτσα , υπολογίστε επιπλέον 20,00€ / βαλίτσα.
Για την διαμονή σας υπολογίστε περίπου 70,00€ / ημέρα το δίκλινο δωμάτιο . σε ξενοδοχείο μέσα στο κέντρο.
Για την μεταφορά σας στο ξενοδοχείο απο και προς το αεροδρόμιο υπολογίστε απο 30,00€ / άτομο. Δείτε περισσότερα εδώ. 
Για τις υπόλοιπες μεταφορές σας με τα Μ.Μ.Μ. στην πόλη υπολογίστε 30,00€ / άτομο , αγοράζοντας την Roma Pass.
Για την διατροφή σας υπολογίστε να ξοδέψετε απο 40,00 / ημέρα το άτομο ! Προτείνουμε ένα καλό μεσημεριανό και ένα ποιοτικό aperitivo νωρίς το βράδυ! Περισσότερα δείτε εδώ.
Κάνοντας ένα μικρό υπολογισμό αντιλαμβάνεσται οτι με 329,00€ / άτομο έχετε λύσει το πρόβλημα των μεταφορών, της διαμονής και του φαγητού για 3 ημέρες!!
Περισσέυουν λοιπόν 121,00€ / άτομο για τα υπόλοιπα έξοδά σας!!!! Ξοδέψτε τα δοκιμάζοντας το μοναδικό σε γεύση ντόπιο παγωτό της Ρώμης , αγοράστε δώρα για τους αγαπημένους σας.. και ρίξτε το τελευταίο cent που θα σας απομείνει στην Fontana di Trevi !!!!!!!!!!




Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Βατικανό.. κράτος εν κράτει !!!

Σίγουρα θα πρέπει ν' αποτελέσει ένα απο τα 5 πιο σημαντικά σημεία που θα επισκεφτείτε κατα την παραμονή σας στην Ρώμη. 
Το Βατικανό είναι ανεξάρτητο κράτος, στη δυτική πλευρά της πόλης της Ρώμης στην Ιταλία και αποτελεί συνέχεια του εκκλησιαστικού (ή και παπικού) κράτους του Μεσαίωνα !!!
Ο καλύτερος τρόπος για να επισκεφτείτε το Βατικανό είναι μετά την επίσκεψή σας στο ιστορικό κέντρο να κατευθυνθείτε προς το κάστρο St. Angelo. Θα περάσετε πάνω απο την ιστορική γέφυρα Ponte St.Angelo και αφού την διασχίσετε θ΄ αντικρύσετε το επιβλητικό  κάστρο. Θα περπατήσετε την Via della Conciliazione προς την πλατεία του Αγ. Πέτρου και θα εισέρθετε στο Βατικανό περνώντας μέσα από την πλατεία.
Το πρώτο που παρατηρείτε φτάνοντας στην πλατεία του Αγ. Πέτρου έιναι η επιβλητική Βασιλική του Αγ. Πέτρου. Η Βασιλικη΄του Αγ.Πέτρου είναι απο τις μεγαλύτερες εκκλησίες όλου του κόσμου και είναι χτισμένη πάνω στην εκκλησία που καλύπτει τον τάφο του Αγ. Πέτρου.
Η είσοδος στον ναό είναι εντελώς δωρεάν. Προσοχή!! Για να μην αντιμετωπίσετε πρόβλημα με την ασφάλεια του ναού κατα την είσοδο , θα πρέπει να έχετε την κατάλληλη ενδυμασία. Τα ρούχα  που θα φοράτε ή όποια άλλα “στυλιστικά τεχνάσματα” εφευρετε εκείνη την στιγμή (πχ. με μεγάλα μαντήλια), θα πρέπει να φροντίζετε ώστε να έχετε καλυμένα γόνατα και ώμους.
Η Βασιλική του Αγ.Πέτρου είναι ανοιχτή κάθε μέρα απο τις 7πμ – 7μμ. Απο τον μήνα Οκτώβριο μέχρι τον μήνα Μάρτιο παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 6μμ.
Τις Κυριακές είναι πολύ πιθανόν να παραβρεθείτε σε κάποια λειτουργία.
Στο εσωτερικό της βασιλικής θ΄ αντικρίσετε σημαντικά έργα τέχνης, όπως η διάσημη πιέτα του Michelangelo. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τον τάφο του Πάπα.

Αξία εισητηρίου για το μουσείο: 15,00
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εισητήρια του μουσείου δείτε το επίσημο site.

TIP: Κάντε κράτηση εισητηρίου on line για ν΄αποφύγετε οποιαδήποτε καθυστέρηση στα εκδοτήρια λόγω της μεγάλης προσέλευσης! Γι αυτούς που έχουν κάνει κράτηση εισητηρίου υπάρχει διαφορετική είσοδος!!!





Πότε να επισκεφτώ την Ρώμη?

Η γεωγραφική τοποθεσία της Ρώμης της προσδιδει το ήπιο κλίμα της. Καθιστά την Ρώμη επισκέψιμη όλους τους μήνες του έτους. Παρ΄όλα αυτά όμως υπάρχουν προτεινόμενες περίοδοι για να την επισκεφτείτε.
Συγκρίνοντας το κλίμα της Ρώμης με αυτό της Αθήνας δεν θα δούμε πολλές διαφορές.


Το φθινόπωρο και τον χειμώνα , τα φαινόμενα βροχοπτώσεων είναι πολύ συχνά. Ταξιδεύοντας χειμώνα, μην προμηθευτείτε εξοπλισμό για σκι, διότι η χιονόπτωση είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο!!
Η καλύτερη περίοδος είναι από τον μήνα Απρίλιο – Μαϊο μέχρι τον Οκτώβριο. 
Οι καλοκαιρινοί μήνες Ιούλιος και Αύγουστος θέλουν λίγο προσοχή και προγραμματισμό για να μην δυσφορήσετε καθώς συνηθίζονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μεγάλο ποσοστό υγρασίας.


Σε γενικές γραμμές ανάλογα την περίοδο που θα επιλέξετε , θα συναντήσετε το ανάλογο κλίμα και πολύ σπάνια απότομες κλιματικές αλλαγές του καιρού.