Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Προβλήματα στις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ρώμη


Προβλήματα στις μετακινήσεις των τουριστών και των Ρωμαίων παρουσιάζεται από τις αρχές Αυγούστου στην Ρώμη.
Ο λόγος , η γραμμή μετρό B η οποία παραμένει κλειστή (από το Termini εώς Ottaviano San Pietro) λόγω έργων συντήρησης.

Ως αποτέλεσμα , όλα τα λεωφορεία να γεμίζουν ασφυκτικά και οι πολίτες να συνωστίζονται μέσα σ' αυτά!
Λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας της καλοκαιρινής περιόδου και της αυξημένης υγρασίας , οι μεταφορές καθίστανται ανυπόφορες! Αναφορές από πολίτες γίνονται καθημερινά με κύριο παράπονο ότι πολλά από τα λεωφορεία δεν έχουν κλιματισμό!!!

Σημαντική είναι και η αύξηση του χρόνου μετάβασης των πολιτών στους προορισμούς τους. Οι «Express» γραμμές που εξυπηρετούσαν ταχύτατα τους επιβάτες με λίγες στάσεις καταργήθηκαν και πλέον σταματάνε σε όλες , για να καταφέρουν να εξυπηρετήσουν την αυξημένη ζήτηση.

Για εσάς λοιπόν που βρίσκεστε στην Ρώμη και θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς , υπομονή!!

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Λουκέτα σε γέφυρα της Ρώμης... όχι λόγο χρέους!!!



Θα ακούσετε για "λουκέτα" σε γέφυρα της Ρώμης...
Λόγο της εποχιακής Ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης , μην πάει το μυαλό σας σε χρέος του Ιταλικού κράτους και σε κατάσχεση κάποιας γέφυρας!!!
Η τοποθέτηση ενός λουκέτου πάνω σε μία γέφυρα  και η ρήψητου κλειδιού στα νερά του ποταμού, θεωρείται ως σύμβολο της διαρκούς αγάπης γιαένα ερωτευμένο ζευγάρι. Ωστόσο η τρέλα αυτή έχει αρχίσει να κατακλύζει όλα ταιστορικά μνημεία – γέφυρες μεγάλων πόλεων της Ευρώπης. Δυστυχώς όμως η κίνησηαυτή απειλεί με φθορά τα ιστορικά μνημεία.
Η ασυνήθιστη αυτή τάση, άρχισε στη Ρώμη το 2007. 
Αιτία ήταν δημοσίευσητου best-seller “Ηο Voglia di te”, η οποία ανέφερε ένα νεαρό ζευγάρι να τοποθετείκαι να κλειδώνει ένα λουκέτο για επισφράγιση της αγάπης τους , σε μια γέφυρατης πόλης (Ponte Milvio). Από τότε ο μύθος αυτός έχει εξαπλωθεί ραγδαία σε μερικά από τα πιο δημοφιλήαξιοθέατα της χώρας !
Πλέον αποτελεί συνήθεια για πολλά ερωτευμένα ζευγάρια τουριστώνκαι ντόπιων να επισκέπτονται την συγκεκριμένη γέφυρα για να επισφραγίσουν τηναγάπη τους , ακολουθώντας τον μύθο…. Ο μύθος αναφέρει ότι το ζευγάρι πρέπει ναγράψει τα ονόματά τους πάνω στο λουκέτο, να το κλειδώσουν πάνω στην γέφυρα και έπειταγια να μην «ανοίξει» ποτέ αυτή η αγάπη θα πρέπει να πετάξουν το κλειδί, ώστε ναχαθεί , μέσα στα νερά του Τίβερη.

Δυστυχώς όμως η συνήθεια αυτή, απειλεί με φθορά τα ιστορικάμνημεία και έχει δημιουργήσει αντίδρασεις. Οι Ιταλικές τοπικές αρχέςυποστηρίζουν ότι η σκουριά από τα λουκέτα απειλούν τα ιστορικά αξιοθέατα, καθώςη σκουριά επηρεάζει το πέτρωμα και το βάψιμο.
Η αρχαιολογική υπηρεσία ανησυχεί ιδιαίτερα για τις ευαίσθητεςτοιχοποιίες του 16ου αιώνα, στη Γέφυρα του Ponte Milvio, η οποία έχει πληγείαπό την σκουριά των λουκέτων, ακόμα και από το ίδιο τους το βάρος, το οποίοαπειλεί ακόμα και την στατικότητα της!
Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica έχει καταγγείλει το πάθοςτων  «δραστών» , ζητώντας βαριά πρόστιμα,ακόμη και ποινές φυλάκισης.
Κατά καιρούς έχουν γίνει καταγγελίες και από ντόπιους πολίτες.Ομάδες ατόμων έχουν δημιουργηθεί και οργανώνουν εκστρατείες καθαριότητας της γέφυρας, αφαιρώντας με σπάτουλες την σκουριά!!!

Από την άλλη πλευρά ο κόσμος επισκέπτεται τα σημεία αυτά καθώςτα θεωρεί «αξιοθέατα» και προτιμάει να βλέπει λουκέτα στην γέφυρα , παρά κακόγουσταγκράφιτι!  Τα καταστήματα της γύρω περιοχήςγνωρίζουν άνθιση και δημιουργούνται στέκια διασκέδασης για την νέους. Χιλιάδεςεπισκεπτών διασχίζουν την συγκεκριμένη γέφυρα θέλοντας ν αντικρίσουν από κοντά ήκαι να συμμετέχουν στον μύθο που δημιουργήθηκε πάνω στην «γέφυρα της αγάπης».

Αντίστοιχες «κινήσεις» αγάπης αντικρίζουμε στην Βενετία ,στην Γερμανία και στο Παρίσι.

Η γέφυρα Ponte Milvi...
H γέφυρα Ponte Milvio συνδέει την πλατεία του καρδιναλίουConsalvi με την περιοχή Flaminio, το Parioli, και το Della Vittoria e Tor diQuinto.
Χτίστηκε βόρεια την πόλης απ’ όπου ο ποταμός διέρχεται στην αρχαία πόλη της Ρώμης.
Σήμερα η αστικοποιημένη περιοχή εκτείνεται για πολλά μίλια καικατά μήκος των δρόμων Flaminia και Via Cassia.

Πώς θα πάτε εκεί...
Βρίσκεστε στο βορειότερο σημείο του ιστορικού κέντρουκαι συγκεκριμένα στην Piazza del Popolo. Μεταβείτε σε απόσταση 150μ στην στάση του τράμ Flaminio της γραμμής 2 (Mancini). Κατεβείτε στην 6η στάση, Pinturicchioκαι περπατήστε 450 μέτρα.
Εναλλακτικά μπορείτε να φτάσετε με το λεωφορείο 910απο το Termini.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το blog μας.

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Shopping therapy ... στην Ρώμη!!!



Κουλτούρα , μνημεία , ερωτισμό .. αλλά και shopping therapy προσφέρει η αιώνια πόλη!!!
Προγραμματίστε να ξοδέψετε 1 ημέρα  για «ανελέητα» ψώνια!!

Εάν επισκεφτείτε την Ρώμη κατά την διάρκεια των εκπτώσεων , και ρίξετε μια ματιά στις βιτρίνες, θα σας πιάσει ίλιγγος από τις πτώσεις των τιμών.
Η συγκεκριμένη πόλη φημίζεται για τις πραγματικές εκπτώσεις , και όχι σαν αυτές που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα..
Σε περίπτωση που δεν ταξιδέψετε στην Ρώμη σε περίοδο εκπτώσεων , συστήνουμε να επισκεφτείτε τα μεγάλα Μall ή τα λεγόμενα « Εκπτωτικά χωριά». Στα εκπτωτικά χωριά οι εκπτώσεις αγγίζουν το 70% στα stock απόθεματα!

Για εσάς που μένετε στο ιστορικό κέντρο , χρησιμοποιήστε το μετρό. Η στάση Spagna είναι η κατάλληλη για να ξεκινήσει η εξόρμησή σας.
Καθώς βγείτε από την έξοδο του μετρό , θ' αντικρίσετε τα διάσημα «Ισπανικά σκαλιά» και την Piazza Spagna.
Ακριβώς μπροστά σας είναι ο παράδεισος του παγκόσμιου shopping, η Via dei Condotti!!

H Via dei Condotti…
Θεωρείται από τους πιο ακριβούς δρόμους αγορών στον κόσμο….
Οι είσοδοι των καταστημάτων θυμίζουν κάτι από νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας , καθώς οι «πορτιέρηδες» φροντίζουν για την ασφάλεια του καταστήματος και των πελατών. Μην σας αγχώνει όμως , κανείς δεν θα σας απαγορεύσει την είσοδο , όποια ενδυμασία και εάν έχετε.
Αφού εισέλθετε , οι "εκνευριστικά" όμορφοι και καλοντυμένοι υπάλληλοι είναι πρόθυμοι και πάντα με χαμόγελο να σας εξυπηρετήσουν!
Περιηγηθείτε στους διαδρόμους των,  ArmaniHermèsCartierLouis VuittonFendiGucciPradaDolce & Gabbana , Burrberry  and Salvatore Ferragamo…. ψωνίστε ανάμεσα σε Ιταλούς και ξένους celebrities! 
Στο τέλος της Via dei Condotti θα αντικρίσετε την Via del Corso, τον μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο της πόλης.

Κατά την διάρκεια της βόλτας σας κάνετε 2 διαλείμματα απόλαυσης. Αφού φτάσετε στην Via del Corso διασχίστε την κατευθυνθείτε προς το Pantheon. Γευτείτε το διάσημο παγωτό της GellateriaDellaPalma. Ένα βήμα μπροστά , είναι το Pantheon το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε , και έπειτα να πιείτε τον μοναδικό καφέ του Gran Caffe.
Αφού ξεκουραστείτε και γεμίσετε πάλι τις μπαταρίες σας συνεχίστε την βόλτα σας στην Via del corso με βόρεια κατεύθυνση.

H Via del Corso…
Επεκτείνετε σε γενικές γραμμές με κατεύθυνση από τον βορρά προς τον νότο. Από Βορρά, συνδέει τη βόρεια πύλη εισόδου της πόλης, την Porta del Popolo και την πλατεία Piazza del Popolo, κατευθυνόμενοι προς νότο διασχίζει την καρδιά της πόλης στην Piazza Venezia, και επεκτείνετε νότια ως τον λόφο του Καπιτωλίου. Κατά μήκος του δρόμου ανθίζει η μεγαλύτερη εμπορική αγορά της πόλης με μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων όπως Zara , Diesel, Energie, United Colors of Benetton, Nike, Adiddas , Puma , Ferrari Store , 7camicie, κ.α.. 
Σε περιόδους γιορτών ο δρόμος μοιάζει απροσπέλαστος καθώς χιλιάδες ντόπιων και τουριστών κάνουν τις αγορές τους.
Το τέλος του δρόμου, στην Piazza del Popolo θα σας βρει με τα χέρια γεμάτα τσάντες από τα καταστήματα που προτιμήσατε να κάνετε τις αγορές σας…

TIP: Καθώς περπατάτε στην Via del Corso , θα συναντήσετε στο αριστερό σας χέρι το Ιταλικό κοινοβούλιο. Λίγο πιο κάτω και πριν φτάσετε στην Via dei Condotti , δεξιά σας συναντάτε την Via Frattina (ρίξτε μια ματιά στις βιτρίνες και ίσως καλό διακρίνετε) και αριστερά την piazza Lucina! Στην piazza Lucina άνοιξε το νέο κατάστημα της Louis Vuitton. Καλό είναι να φοράτε τα γυαλιά σας... για να μην σας βγουν τα μάτια έξω! 

Περίοδος εκπτώσεων στην Ρώμη…
Αρχές Ιανουαρίου έως τέλη Μαρτίου
Τέλος Ιουνίου έως αρχές Σεπτεμβρίου

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το blog μας.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις της Ρώμης... Πού και πότε??


Πού και πότε διοργανώνονται οι πιο φημισμένες και μεγαλύτερες εκδηλώσεις της Ρώμης κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου???




Jazz & Image Festival

Πού: Villa Celimontana
Πότε: Αρχές Ιουνίου - Αύγουστο
Τήλ : (0030) 06 5833 57817 ,
Το φεστιβάλ διοργανώνεται στο απίστευτα όμορφο και καταπράσινο πάρκο της  Villa Celimontana. Η συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών σε συνδυασμό με τα πολλά κεριά και τις δάδες δίνουν στο χώρο μια μαγική αύρα.
Κρασί και φαγητό ολοκληρώνουν την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα!

Estate Romana

Πού:  Σε πολλά σημεία της Ρώμης 
Πότε:
 Ιούνιος - Σεπτέμβριος
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Estate Romana (Ρωμαϊκό καλοκαίρι), οι πλατείες , τα παλάτια  τα πάρκα και οι αυλές ζωντανεύουν με τη μουσική από τοπικά συγκροτήματα. Ταινίες προβάλλονται υπαίθριες οθόνες μέχρι αργά τη νύχτα, καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως γαστρονομικές εκδηλώσεις σε χώρους γύρω από την πόλη.
Λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος εισιτηρίου μπορείτε να συλλέξετε από τον τοπικό τύπο.

Cosmophonies – Festival Internazionale di Ostia Antica

Πού: Teatro Romano - Scavi Archeologici di Ostia Antica, viale dei Romagnoli 717
Πότε: Ιούνιο Σεπτέμβριος
Τήλ : (0030) 333 200 4329 
Πραγματοποιείται στο αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο της Ostia Antica, Το Cosmophonies είναι ένα διεθνές φεστιβάλ θεάτρου, χορού και μουσικής με συμμετοχές απ όλο τον κόσμο, όπως οι Sonic Youth, Morrissey, ο Caetano Veloso και Jackson Browne. Ανεξαρτήτως ποιος είναι εκείνη την στιγμή στην σκηνή , ο κόσμος διασκεδάζει στον μέγιστο βαθμό δημιουργώντας ένα μοναδικό περιβάλλον , για πολλές αξέχαστες βραδιές!

Festival delle Letterature

Πού: Basilica of Maxentius, via dei Fori Imperiali
Πότε: June
Τήλ : (0030) 06 3996 7850
Η φωταγωγημένη βασιλική του Μαξεντίου στην Ρωμαϊκή Αγορά παρέχει ένα θεατρικό σκηνικό. Στο συγκεκριμένο μέρος γίνονται αναγνώσεις από μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της σύγχρονης λογοτεχνίας. Στο παρελθόν έχουν επισκεφτεί οι διάσημοι Paul Auster, Hanif Kureishi και Τζέιντι Σμιθ.

Roma Incontra il Mondo

Where: Villa Ada, via di Ponte Salario, Βόρεια προάστια.
Πότε: Μέσα Ιουνίου – Αρχές Αυγούστου
Τήλ
: (0030) 06 4173 4712 , (0030) 06 4173 4648
Μουσικοί από όλο τον κόσμο παίζουν σε μια σκηνή δίπλα στη λίμνη κάτω από τα αιωνόβια δέντρα του πάρκου
Villa Ada.
Οι φωτισμοί και το δροσερό αεράκι σε συνδυασμό με το νερό, το καθιστούν το ένα από τα πιο ατμοσφαιρικό και χαλαρωτικό φεστιβάλ του καλοκαιριού.

International Chamber Ensemble

Πού: Sant'Ivo alla Sapienza, corso Rinascimento 40, Pantheon & Navona
Πότε:
 Μέσα Ιουνίου – Μέσα Αυγούστου
Τήλ
: (0030) 06 8680 0125 ,
Συμφωνική μουσική, όπως σε μία όπερα, διεξάγεται σε ένα υπέροχο αρχιτεκτονικά Αναγεννησιακό κτίριο, στην αυλή του Sant'Ivo alla Sapienza. το ιερό του 15ου αιώνα έδρα του Πανεπιστημίου της Ρώμης.

Fiesta

Πού: Via Appia Nuova 1245, Βόρεια προάστια.
Πότε
: Μέσα Ιουνίου Μέσα Αυγούστου
Τήλ : (0030) 06 7129 9858 , toll-free credit card bookings (0030) 199 109 910 
Το  Λατινοαμερικάνικο αυτό φεστιβάλ προσελκύει σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών με παραστάσεις από τη Λατινική Αμερική, καθώς και εμφανίσεις από κάποιο διεθνή ροκ, ποπ και χιπ χοπ αστέρες της μουσικής. Υπάρχουν τέσσερις πίστες χορού, δεκάδες εστιατόρια και περίπτερα ... με πολύ salsa και meringue χορό.
Εάν το επισκεφτείτε φροντίστε να πάτε νωρίς… η μεταφορά σας και η στάθμευση μπορεί να είναι ένας εφιάλτης!!

Gay Village

Πού: Ο τόπος διεξαγωγής αλλάζει κάθε έτος.
Πότε
: Τέλη Ιουνίου Αρχές Σεπτεμβρίου (Καθημερινά από τις 7μμ – 3πμ)
Αυτές οι δέκα εβδομάδες υπαίθριας «τρέλας» , κάνουν το καλοκαίρι την πιο ροζ εποχή του χρόνου!
Τα μπαρ, τα εστιατόρια, οι live παραστάσεις , οι ντίσκο, και τα σινεμά είναι τα πιο δημοφιλής μέρη για τα αγόρια και τα κορίτσια που θα συμμετέχουν. Ο τόπος διεξαγωγής και τα στοιχεία επικοινωνίας αλλάζουν από χρόνο σε χρόνο, αλλά η ιστοσελίδα του gayvillage τ΄ αποκαλύπτει όλα καθώς πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής.

Festa di San Giovanni

Πού: Piazza di San Giovanni in Laterano
Πότε: 23 Ιουνίου
Στην περιοχή San Giovanni, ντόπιοι αφιερώνουν αυτή την ημέρα στον San Giovanni ,  τρώγοντας σαλιγκάρια στιφάδο και ψητό γουρουνόπουλο. Το αποκορύφωμα της εορταστικής ημέρας φέρνει το φώς των κεριών σε μία σεμνή πορεία , υπο την ηγεσία του Πάπα, προς το San Giovanni στο Laterano.

 

Santi Pietro e Paolo

Πού: San Paolo fuori le Mura
Πότε: 29 Ιουνίου
Οι δύο ιδρυτές του καθολικισμού είναι επίσης και οι πολιούχοι της Ρώμης, και ο καθένας από αυτούς τιμάται στη βασιλική του.
Οι εορτασμοί στο San Paolo fuori le Mura κορυφώνονται με την συγκέντρωση έξω από την εκκλησία, με ολονύχτια παραμονή στην Via Ostiense.

Cineporto

Πού: Parco della Farnesina, Βόρεια προάστια
Πότε: Ιούλιος & Αύγουστος
Τήλ :  (0030) 06 3600 5556 ,
Ένα από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή φεστιβάλ του καλοκαιριού είναι αυτό στο πάρκο του Stadio Olimpico.
Υπάρχουν δύο διαφορετικές γιγαντο – οθόνες όπου η καθεμία από αυτές παρουσιάζει διαφορετική ταινία, συχνά πρόσφατης έκδοσης. Μεταξύ των προβολών παρουσιάζονται συναυλίες συγκροτημάτων , κυρίως ιταλικής μουσικής.

Stagione Estiva del Teatro dell'Opera

Πού: Terme di Caracalla
Πότε: Ιούλιος - Αύγουστος
Τήλ :  (0030) 06 4816 0255 ,
Ο πιο εντυπωσιακός χώρος για το καλοκαίρι, είναι του Opera di Roma. Ο λόγος είναι  ο συναρπαστικός αρχαιολογικός χώρος που φιλοξενείτε. Οι σκηνογράφοι εκμεταλλεύονται συνήθως το μοναδικό σκηνικό των μεγαλοπρεπέστατων ρωμαϊκών ερείπιων με λίγα σκηνικά και «δραματικό» φωτισμό.
Τα πίσω καθίσματα είναι πολύ μακριά από τη σκηνή , οπότε μην ξεχάσετε τα κιάλια σας!

 

AltaRomAltaModa

Πού: Σε πολλά σημεία της Ρώμης
Πότε:
 5 ημέρες στο τέλος Ιανουαρίου ,  5 ημέρες στα μεσα του Ιουλίου.
Τήλ
:  (0030) 06 678 1313 
Αν και βρίσκεται συχνά κάτω από τη σκιά του Μιλάνου, ο χώρος της μόδας στην Ρώμη , «ξαγρυπνάει» δύο φορές το χρόνο σε μια παρουσίαση των νέων σχεδίων ρούχων που προέρχονται από Ρωμαίους σχεδιαστές, και μερικές συμμετοχές διεθνών ταλέντων.

Invito alla Danza

Πού: Villa Pamphili
Πότε:
 Μέσα Ιουλίου
Τήλ
: (0030) 06 5831 0086, (0030) 06 3973 8323 ,
Αυτό το ετήσιο φεστιβάλ χορού πραγματοποιείται στους όμορφους κήπους της
Villa Pamphili.
Το πρόγραμμα, τόσο με την κλασική όσο και  με την σύγχρονη μορφή χορού, παρουσιάζει μια παράσταση κάθε βράδυ για περίπου δύο εβδομάδες.
Συχνά περιλαμβάνει διεθνείς ομάδες και καλλιτέχνες.

New Operafestival di Roma

Πού: Piazza San Clemente 1, Celio
Πότε: Μέσα ΙουλίουΜέσα Αυγούστου
Τήλ : (0030) 347 852 4241 ,
Αυτό το φεστιβάλ προσφέρει την ευκαιρία σε ταλαντούχους νέους μουσικούς και τραγουδιστές από την Ιταλία και τις ΗΠΑ την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να εκτελέσουν τα έργα τους στο προαύλιο της βασιλικής του San Clemente.
Συνήθως υπάρχει τουλάχιστον μία όπερα , και πολλά ρεσιτάλ.


Festa de Noantri

Πού: Piazza Santa Maria in Trastevere / piazza Mastai

Πότε: Μέσα εώς τέλη Ιουλίου

Αν και ελάχιστα ίχνη της εργατικής τάξης του Trastevere παραμένουν μέχρι σήμερα, οι κάτοικοι της περιοχής γιορτάζουν την ταπεινή του προέλευση με κέφι κατά τη διάρκεια της Festa de'Noantri.  Οι δραστηριότητες της γιορτής ξεκινούν με μια παρέλαση που πραγματοποιείτε προς τιμήν της Παναγίας del Carmine.

Για δύο εβδομάδες, εκδηλώσεις τεχνών και καλλιτεχνικές παραστάσεις λαμβάνουν χώρα στους δρόμους.

Πολλά πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό κατά το κλείσιμο της ημέρας!!


Mille e Una Nota

Πού: Santa Maria della Pace, Arco della Pace 5, Pantheon & Navona
Πότε: Αύγουστο . Πώληση εισιτηρίων 1 ώρα πριν την έναρξη.
Τήλ:
 (0030) 06 780 7695
Αυτό το γοητευτικό μικρό φεστιβάλ μουσικής «δωματίου» διεξάγεται για πάνω από δέκα χρόνια στο μαγευτικό μοναστήρι της Santa Maria della Pace.

Festa delle Catene

Πού: San Pietro in Vincoli
Πότε: 1 Αυγούστου
Οι αλυσίδες που υποτίθεται ότι δέσανε τον Άγιο Πέτρο στη φυλακή στην Ιερουσαλήμ, και αυτές με τις οποίες ήταν αλυσοδεμένοι στη Ρώμη, παρουσιάζονται για τους επισκέπτες σε ειδικό χώρο στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Vincoli.

Festa della Madonna della Neve

Πού: Santa Maria Maggiore
Πότε:
 5 Αυγούστου
Την 5 Αυγούστου , 352 άτομα είδαν μία εκτός εποχής χιονόπτωση στον λόφο
Esquiline, κατι το οποίο ακόμα θυμούνται στην βασιλική της Santa Maria Maggiore.
Η ημέρα αυτή έχει επετειακή μορφή, με αποκορύφωμα μια χιονοθύελλα από ροδοπέταλα που φτερουγίζουν κάτω από τη στέγη την διάρκεια του εκκλησιασμού.

Notte di San Lorenzo

Πού: San Lorenzo in Panisperna, Via Panisperna 90
Πότε: 10 Αυγούστου
Τήλ: (0030) 06 483 667
Τη νύχτα της 10ης Αυγούστου, όλα τα βλέμματα της Ρώμης στρέφονται προς τον ουρανό, ελπίζοντας να πιάσουν μια αναλαμπή ενός από τους διάττοντες αστέρες της νύχτας. Αρκετοί έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν το φαινόμενο. Άλλοι το αναφέρουν ως πτώση μετεωριτών που εισέρχονται σε τροχιά, ενώ οι πιο ποιητικοί, χαρακτηρίζουν τα πεφταστέρια ως τα δάκρυα που έχυσε ο St Lawrence όταν μαρτύρησε στη Ρώμη.

Ferragosto (Feast of the Assumption)

Πότε: 15 Αυγούστου
Όσοι δεν έχουν προγραμματίσει να λείπουν για διακοπές τον μήνα Αύγουστο , φροντίζουν τον 15 Αύγουστο να λείπουν για ένα διήμερο ξεκούρασης , καθώς σχεδόν όλη η πόλη «κατεβάζει» ρολά λόγω του εορτασμού της «Κοιμήσεως της Θεοτόκου».


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το blog μας.

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Χρήσιμες πληροφορίες για την Ρώμη.. Αχρείαστες να 'ναι!!!!


Ταξιδεύοντας σε μία ξένη χώρα, ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η τύχη! 
Ίσως γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου... ίσως όμως να σου επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις. Ένα αλλεργικό σοκ από κάποια τροφή , απώλεια διαβατηρίου ή ταυτότητας.. κτλ , είναι πιθανό να συμβεί στην καθημερινότητα μας.
Για τις οικογένειες που θα έχουν μαζί τους και παιδιά, είναι πάντα χρήσιμο να διαθέτουμε άμεσα τις σωστές και απαραίτητες πληροφορίες.
Παρακάτω σας αναφέρουμε τα σημαντικότερα τηλέφωνα επικοινωνίας με υπηρεσίες της Ρώμης.
Αχρείαστες να ' ναι...




Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης
Τηλέφωνο: 113 
(Το τηλεφωνικό κέντρο θα σας παραπέμψει στο αντίστοιχο τμήμα)

Αστυνομία Ρώμης
Τηλέφωνο: 112

Πρώτες Βοήθειες
Τηλέφωνο: (0039) 06 7705 5297

Κατά τόπους σταθμοί πρώτων βοηθειών βρίσκονται σε όλα τα νοσοκομεία , στον σιδηροδρομικό σταθμό και το Αεροδρόμιο. Επίσης στην San Giovanni, μέσα στην Piazza San Giovanni στο Laterano,  βρίσκεται ο κεντρικός σταθμός πρώτων βοηθειών για αυτοκινητιστικά ατυχήματα

Πολυκλινική Ρώμης Umberto I
Τηλέφωνο:  (0039) 0649971,
Διεύθυνση: vl. del Policlinico 155 , 00161, Roma



Πυροσβεστική υπηρεσία
Τηλέφωνο: 115

Οδική Βοήθεια
Τηλέφωνο: 116

Οδική Αστυνομία
Τηλέφωνο: (0039) 06 67691

Ελληνική Πρεσβεία Ρώμης
Τηλέφωνο: (0039) 068537551

Fax: (0039) 068415927
Διεύθυνση: Viale G. Rossini 4,00198, Roma






Προξενικό Γραφείο Ρώμης

Τηλέφωνο: (0039) 068082030, 068070849

Διεύθυνση: Via Stoppani 10,00197 Roma

Fax:  (0039) 068081114




Πληροφορίες Ξενοδοχείων Ρώμης:
Τηλέφωνο: (0039) 041 8620400

Κέντρο τουριστικών πληροφοριών Ρώμης:
Τηλέφωνο: (0039) 06 36004399

Αεροδρόμιο Ρώμης «Fiumicino»
Τηλέφωνο: (0039) 06 65951

Μετρό Ρώμης
Τηλέφωνο: (0039) 06 57531

Πληροφορίες για λεωφορεία & τράμ Ρώμης
Τηλέφωνο: 800 431784

Πληροφορίες για Ταξί Ρώμης
Τηλέφωνο: (0039) 065551

Γραφείο συναλλάγματος
Τηλέφωνο: (0039) 06 722821

Γραφείο απολεσθέντων αντικειμένων (Λεωφορεία)
Τηλέφωνο: (0039) 06 5816040

Γραφείο απολεσθέντων αντικειμένων (Μετρό)
Τηλέφωνο: (0039) 06 57532264