Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Υπόγεια αξιοθέατα.... Catacombe di Roma!


Για τους λάτρεις της ιστορίας οι κατακόμβες της Ρώμης είναι ένα απο τα σημεία - αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείτε... Η επίσκεψη σε κάποια απο αυτές είναι εμπειρία ζωής.
Ζήστε την εμπειρία περπατώντας μέσα σ' αυτές και νιώστε για λίγο την αίσθηση της ζωής κάτω απο την επιφάνεια της γής!

Τι γνωρίζετε για τις κατακόμβες??
Οι κατακόμβες της Ρώμης (Catacombe di Roma) είναι αρχαίες κατακόμβες, υπόγειοι χώροι ταφής κάτω ή κοντά στην Ρώμη, εκ των οποίων υπάρχουν τουλάχιστον σαράντα, ορισμένοι μάλιστα ανακαλύφθηκαν κατά τις τελευταίες δεκαετίες.
Η συνήθης ανάπτυξή – κατασκευή τους γινόταν σε τέσσερα επίπεδα. Το μέγεθός τους σε πολλές από αυτές ξεπερνάει τα 4 χιλιόμετρα!

Πιο γνωστές έγιναν για τους χριστιανικούς τάφους. Οι κατακόμβες επίσης χρησιμοποιήθηκαν και ως χώροι λατρείας. Ξεκίνησαν περίπου τον 2ο αιώνα ως λύση στην πιθανή πληρότητα των επίγειων επιφανειακών τάφων.
Σχόλια πολλών μελετητών αναφέρουν ότι οι κατακόμβες δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν τους διωκόμενους χριστιανούς να θάψουν τους νεκρούς τους κρυφά.
Το ηφαιστειακό πέτρωμα που διαθέτει η Ρώμη ήταν το ιδανικό για την κατασκευή τους δεδομένου ότι το πέτρωμα αυτό παραμένει μαλακό μετά την έκθεσή του στον καθαρό αέρα , και αργεί να σκληρύνει.
Οι χριστιανικές κατακόμβες είναι εξαιρετικά σημαντικό εύρημα για την ιστορία της τέχνης της πρώιμης χριστιανικής τέχνης, καθώς περιέχει τη μεγάλη πλειοψηφία των παραδειγμάτων , περίπου λίγο πρίν από το 400 μ.Χ. , στην τοιχογραφία και τη γλυπτική.
Οι εβραϊκές κατακόμβες είναι εξίσου σημαντικό για τη μελέτη της εβραϊκής τέχνης σε αυτήν την περίοδο.

Παρακάτω σας αναφέρουμε τις κατακόμβες στην περιοχή της Ρώμης…
Catacombs of Marcellinus and Peter
Catacombs of Domitilla
Catacombs of Commodilla
Catacombs of Generosa
Catacombs of Praetextatus
Catacombs of Priscilla
Catacombs of San Callisto
Catacombs of San Lorenzo
Catacombs of San Pancrazio
Catacombs of San Sebastiano
Catacombs of San Valentino
Catacombs of Sant'Agnese
Catacombs of via Anapo
Jewishcatacombs

Οι σημαντικότερες κατακόμβες της Ρώμης θεωρούνται οι Catacombs of San Callisto , Catacombs of San Sebastiano , Catacombs of San Domitilla.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με της κατακόμβες (τα επίσημα site τους ) και που θα τις βρείτε επικοινωνήστε με το blog μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου