Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

"Gran Caffe" , όνομα και πράγμα.. στον καφέ της Ρώμης.

Το Sant'Eustachio Il Caffè ήταν ένα παλιό καφενείο και φούρνος, που δημιουργήθηκε το 1938. Βρίσκεται στην καρδιά της Ρώμης, μπροστά από το παλάτι Senato Della Repubblica, μόλις  λίγα βήματα από την Piazza Navona και το  Pantheon .
Το ψηφιδωτό πάτωμα , καθώς και τα έπιπλα παραμένουν ίδια από την κατασκευή του καταστήματος .



Το σύμβολο της Sant'Eustachio Il Caffè είναι ένα αρσενικό ελάφι.
Στην πλατεία βρίσκεται η βασιλική του Sant' Eustachio , μια εκκλησία που τουλάχιστον χιλίων ετών. Στην κορυφή της βασιλικής, αντί του παραδοσιακού σταυρού, υπάρχει ένα λευκό αρσενικό ελάφι με ένα σταυρό ανάμεσα στα κέρατά του.Το 1999 οι αδελφοί Raimondo και Roberto Ricci κληρονόμησαν το Sant' Eustachio Il Caffè. Αποφάσισαν να συνεχίσουν την παράδοση, επιλέγοντας τις καλύτερες ποικιλίες καφέ , δίνοντας προτεραιότητα στην ποιότητα και προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα των προϊόντων που παρασκευάζονται με ένα θρυλικό “μυστικό μείγμα”.

Τι πρέπει να δοκιμάσετε...
Τον μοναδικό Gran Caffè. Φτιαγμένος με το “μυστικό μείγμα” και τους καλύτερους κόκκους Arabica, κατατάσσει από το 1938 το Sant' Eustachio Il Caffè  στην κορυφή των προτιμήσεων για του Ιταλούς, δίνοντας καθημερινό ραντεβού για τους λάτρεις του ποιοτικού καφέ.


Η παρασκευή και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του “Gran Caffe”...

Ο “Gran Caffe” είναι ένας espresso με πλούσια κρέμα ,που παρόμοιά της δεν θα βρείτε σε όλη την Ιταλία. Το μυστικό για την παρασκευή της παραμένει καλά κρυμμένο , μιας και κατά την διάρκεια της παρασκευής του καφέ κανείς από τους πελάτες δεν μπορεί να έχει οπτική επαφή με τις μηχανές που τον παρασκευάζουν.

Πώς θα πάτε

Ακολουθήστε την διαδρομή για το Pantheon , δοκιμάζοντας πρώτα 3-5 γεύσεις παγωτό (απο τις 200!!) στην διάσημη Gelateria Della Palma , κατευθυνθείτε προς την δεξιά πλευρά του Pantheon και στρίψτε δεξιά  στην Via Della Palombella. Περπατήστε 100 μέτρα μέχρι την Piazza Sant’Eustachio.


Sant’Eustachio Il Caffè
Piazza Sant’Eustachio, 82
00186 , Roma , Italia
Telefono/Fax:  
00 39 06 68802048

Orario di apertura:
Ore 8:30 – 01:00 dalla domenica al giovedì
Ore 8:30 – 01:30 il venerdì
Ore 8:30 – 02:00 il sabato

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου