Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Shopping therapy ... στην Ρώμη!!!



Κουλτούρα , μνημεία , ερωτισμό .. αλλά και shopping therapy προσφέρει η αιώνια πόλη!!!
Προγραμματίστε να ξοδέψετε 1 ημέρα  για «ανελέητα» ψώνια!!

Εάν επισκεφτείτε την Ρώμη κατά την διάρκεια των εκπτώσεων , και ρίξετε μια ματιά στις βιτρίνες, θα σας πιάσει ίλιγγος από τις πτώσεις των τιμών.
Η συγκεκριμένη πόλη φημίζεται για τις πραγματικές εκπτώσεις , και όχι σαν αυτές που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα..
Σε περίπτωση που δεν ταξιδέψετε στην Ρώμη σε περίοδο εκπτώσεων , συστήνουμε να επισκεφτείτε τα μεγάλα Μall ή τα λεγόμενα « Εκπτωτικά χωριά». Στα εκπτωτικά χωριά οι εκπτώσεις αγγίζουν το 70% στα stock απόθεματα!

Για εσάς που μένετε στο ιστορικό κέντρο , χρησιμοποιήστε το μετρό. Η στάση Spagna είναι η κατάλληλη για να ξεκινήσει η εξόρμησή σας.
Καθώς βγείτε από την έξοδο του μετρό , θ' αντικρίσετε τα διάσημα «Ισπανικά σκαλιά» και την Piazza Spagna.
Ακριβώς μπροστά σας είναι ο παράδεισος του παγκόσμιου shopping, η Via dei Condotti!!

H Via dei Condotti…
Θεωρείται από τους πιο ακριβούς δρόμους αγορών στον κόσμο….
Οι είσοδοι των καταστημάτων θυμίζουν κάτι από νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας , καθώς οι «πορτιέρηδες» φροντίζουν για την ασφάλεια του καταστήματος και των πελατών. Μην σας αγχώνει όμως , κανείς δεν θα σας απαγορεύσει την είσοδο , όποια ενδυμασία και εάν έχετε.
Αφού εισέλθετε , οι "εκνευριστικά" όμορφοι και καλοντυμένοι υπάλληλοι είναι πρόθυμοι και πάντα με χαμόγελο να σας εξυπηρετήσουν!
Περιηγηθείτε στους διαδρόμους των,  ArmaniHermèsCartierLouis VuittonFendiGucciPradaDolce & Gabbana , Burrberry  and Salvatore Ferragamo…. ψωνίστε ανάμεσα σε Ιταλούς και ξένους celebrities! 
Στο τέλος της Via dei Condotti θα αντικρίσετε την Via del Corso, τον μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο της πόλης.

Κατά την διάρκεια της βόλτας σας κάνετε 2 διαλείμματα απόλαυσης. Αφού φτάσετε στην Via del Corso διασχίστε την κατευθυνθείτε προς το Pantheon. Γευτείτε το διάσημο παγωτό της GellateriaDellaPalma. Ένα βήμα μπροστά , είναι το Pantheon το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε , και έπειτα να πιείτε τον μοναδικό καφέ του Gran Caffe.
Αφού ξεκουραστείτε και γεμίσετε πάλι τις μπαταρίες σας συνεχίστε την βόλτα σας στην Via del corso με βόρεια κατεύθυνση.

H Via del Corso…
Επεκτείνετε σε γενικές γραμμές με κατεύθυνση από τον βορρά προς τον νότο. Από Βορρά, συνδέει τη βόρεια πύλη εισόδου της πόλης, την Porta del Popolo και την πλατεία Piazza del Popolo, κατευθυνόμενοι προς νότο διασχίζει την καρδιά της πόλης στην Piazza Venezia, και επεκτείνετε νότια ως τον λόφο του Καπιτωλίου. Κατά μήκος του δρόμου ανθίζει η μεγαλύτερη εμπορική αγορά της πόλης με μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων όπως Zara , Diesel, Energie, United Colors of Benetton, Nike, Adiddas , Puma , Ferrari Store , 7camicie, κ.α.. 
Σε περιόδους γιορτών ο δρόμος μοιάζει απροσπέλαστος καθώς χιλιάδες ντόπιων και τουριστών κάνουν τις αγορές τους.
Το τέλος του δρόμου, στην Piazza del Popolo θα σας βρει με τα χέρια γεμάτα τσάντες από τα καταστήματα που προτιμήσατε να κάνετε τις αγορές σας…

TIP: Καθώς περπατάτε στην Via del Corso , θα συναντήσετε στο αριστερό σας χέρι το Ιταλικό κοινοβούλιο. Λίγο πιο κάτω και πριν φτάσετε στην Via dei Condotti , δεξιά σας συναντάτε την Via Frattina (ρίξτε μια ματιά στις βιτρίνες και ίσως καλό διακρίνετε) και αριστερά την piazza Lucina! Στην piazza Lucina άνοιξε το νέο κατάστημα της Louis Vuitton. Καλό είναι να φοράτε τα γυαλιά σας... για να μην σας βγουν τα μάτια έξω! 

Περίοδος εκπτώσεων στην Ρώμη…
Αρχές Ιανουαρίου έως τέλη Μαρτίου
Τέλος Ιουνίου έως αρχές Σεπτεμβρίου

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το blog μας.

1 σχόλιο:

  1. θελω να επισκευτω την ρωμη για ψωνια.... ειναι καλυτερα στις εκπτωσεις ή σε αλλη περιοδο θα βρω τις ιδιες ευκαιριες?...

    οι εκπτωσεις αρχιζουν αρχες ιανουαριου ? γιατι καπου διαβασα οτι σκεφτονται να τις ξεκινησουν νωριτερα λογω κρισης......



    ΑπάντησηΔιαγραφή