Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Λίμνη μέσα σε κρατήρα ηφαιστείου... Lago di Castel Gandolfo (Albano)


Η λίμνη Albano γνωστή και ως Castel Gandolfo είναι ηφαιστειακή λίμνη και η βαθύτερη στην Ιταλία. Βρίσκεται στην επαρχία Castelli Romani,  Ν.Α. της Ρώμης (κοντά στο αεροδρόμιο Ciampino) σε υψόμετρο 293 μέτρων. Η βασική οδική πρόσβαση για την λίμνη  είναι περίπου 30χλμ, και θα χρειαστείτε περίπου 40 λεπτά.

Σε αυτή τη λίμνη διεξήχθησαν οι αγώνες κωπηλασίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Ρώμης το 1960 , απ΄ όπου προέρχεται και το ψευδώνυμο «Ολυμπιακή Λίμνη».

Το ηφαίστειο θεωρείται πλέον ανενεργό και πρόσφατες μελέτες επιβεβαίωσαν την τελευταία ηφαιστειακή του δραστηριότητα περίπου 5.000 χρόνια πρίν.
Η τελευταία ηφαιστειακή δραστηριότητα και η ένωση των μαγμάτων στον κρατήρα βοήθησαν στον σχηματισμό και την δημιουργία της λίμνης από τα υπόγεια υδάτινα ρεύματα.
Οι μόνες πηγές ανανέωσης του νερού είναι οι απορροές υδάτων από τις κορυφές των γύρω λόφων , ενώ τοξικά αέρια εμφανίζονται κατά καιρούς στο περιβάλλον. Παραδόξως τα περιβαλλοντικά αυτά προβλήματα της περιοχής, βοήθησαν ώστε  οι επιστήμονες να εστιάσουν  περισσότερο την προσοχή τους στη λίμνη Albano , καθώς η επιστημονική της σημασία (βοτανική, αρχαιολογική και ιστορική) κατά τη διάρκεια του πολέμου, είχε παραμεληθεί.

Η λίμνη προτείνετε για μονοήμερες αποδράσεις από την Ρώμη. Στις ακτές τις λίμνης θα βρείτε πολλά καταστήματα για να απολαύσετε ένα πρόχειρο γεύμα και έναν espresso! Για τους λάτρεις της φύσης και των σπορ , είναι το ιδανικό σημείο συναντήσεις για τρέξιμο και ποδήλατο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου