Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

To Ponte Milvio αποχαιρετά τα λουκέτα!!


Από σήμερα και για 10 εργασίες ημέρες ακόμα θα διαρκέσουν οι εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας αφαιρώντας τα σύμβολα (λουκέτα) του έρωτα.

Η ασυνήθιστη αυτή τάση τοποθέτησης λουκέτων πάνω στην γέφυρα (έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο μας) έχει γίνει εδώ και χρόνια ένα σύμβολο της αιώνιας αγάπης μεταξύ των νέων, προερχόμενη από το μπεστ-σέλερ των εφήβων «Τρία μέτρα πάνω από τον ουρανό», το πρώτο μυθιστόρημα του συγγραφέα Federico Moccia.
Οι επίσημες ανακοινώσεις αναφέρουν ότι ο «μύθος» δεν θα καταστραφεί εντελώς. Μέρη αυτού θα μεταφερθούν και θα συντηρηθούν ώστε να τοποθετηθούν σε κάποιο από τα μουσεία της Ρώμης. Μεταξύ των επικρατέστερων είναι το Μουσείο Προϊστορίας και το μουσείο Εθνογραφίας.
Ο συγγραφέας ερωτήθηκε σχετικά με το θέμα, αλλά αρκέστηκε ν΄ απαντήσει... “Λυπάμαι , είναι ανοησίες”…

Η επίτροπος Δημοσίων Έργων, Stefano Greens , και ο Gianni Giacomini, που παρακολουθούν τις εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας. Οι Giacomini  και Greens υποστηρίζουν ότι πρέπει να διατηρηθεί η αξιοπρέπεια ενός από της πιο ενδιαφέρουσας γέφυρας της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ρώμης, η οποία στις 28 Οκτωβρίου γιορτάζει  την επέτειο (1700ετή) της διάσημης μάχης μεταξύ Κωνσταντίνου και Μαξεντίου".

"Εργαζόμαστε πάνω σε ένα οργανικό σχέδιο διευθέτησης των γειτονικών περιοχών και της μετεγκατάστασης των λουκέτων του Ponte Milvio. Το έργο είναι το αποτέλεσμα μιας κοινής προσπάθειας όλων των ενδιαφερομένων φορέων με τους οποίους έχει γίνει ευρέως αποδεκτή'', ανέφερε σχετικά ο Umberto Broccoli ως επιστάτης της πολιτιστικής πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου